Sałatka z rukoli, awokado, ogórka kiszonego i papryki

Sałatka z  rukoli, awokado, ogórka kiszonego i papryki
przepis:

1 ogórek kiszony

0,5 papryki czerwonej

1 czerwona cebula

1 awokado

garść rukoli

sok z cytryny

sól, pieprz, czerwony pieprz

1 łyżka oliwy

Rukolę opłukać, osuszyć.

Paprykę opłukać, usunąć gniazdo nasienne, pokroić w paski.

Ogórek przekroić wzdłuż na ćwiartki , a następnie w plasterki.

Cebulę pokroić w półkrążki.

Awokado przekroić wzdłuż na pół, usunąć pestkę, skropić sokiem z cytryny, pokroić.

Warzywa zmieszać ze sobą, dodać sól, pieprz, skropić olejem, sokiem z cytryny, posypać pokruszonym czerwonym pieprzem.

Zdjęcie - Sałatka z  rukoli, awokado, ogórka kiszonego i papryki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów