Sałatka z roszponką
Lekka sałatka z dresingiem balsamicznym, która może spełnić świetną przekąskę lub przystawkę. Możemy ją zabrać również do pracy. Polecam
porcja na 1 osobę
- 60 g roszponki
- 1/4 strączka żółtej papryki
- 1/4 strączka czerwonej papryki
- 50 g sera z niebieską pleśnią
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka octu balsamicznego
- szczypta soli świeżo mielonej
- szczypta pieprzu świeżo mielonego
Roszponkę i papryki umyć następnie osuszyć papierowym ręcznikiem lub w suszarce do sałaty. Roszponkę przełożyć do miski, papryki pokroić na małe plasterki, ser pokruszyć i wszystko do miski.
Teraz wymieszać oliwę z octem balsamicznym i przyprawami - polać sałatkę i wymieszać.
Smacznego