Sałatka z pieczonej dyni, kiełków fasolki mung i ogórka kiszonego

Sałatka z pieczonej dyni, kiełków fasolki mung i ogórka kiszonego
przepis:

kawałek dyni hokkaido

0,5 czerwonej cebuli

1 ogórek kiszony

0,5 szklanki kiełków fasolki mung

tymianek, bazylia (suszone)

listki świeżej bazylii

sól, pieprz

olej

Dynię pokroić w kostkę.

Cebulę pokroić w piórka.

Ogórek pokroić w plasterki.

Dynię ubsmażyć na oleju, dodać sól, pieprz, tymianek i bazylię.

Dynię wymieszać z ogórkiem, kiełkami i cebulą.

Doprawić solą , pieprzem, dodać posiekane listki bazylii, polać olejem.

Zdjęcie - Sałatka z pieczonej dyni, kiełków fasolki mung i ogórka kiszonego - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów