Sałatka z kopru włoskiego i jabłka
            
 Prosta, orzeżwiająca sałatka z kopru włoskiego i jabłka z dodatkiem ziarenek granatu , to pyszna propozycja na lekką , zdrową przystawkę.
 Doskonale smakuje na co dzień , elegancko prezentuje się również od święta. Prosto, zdrowo,kolorowo........... 
 Skladniki:
- koper włoski
 - czerwone jabłko
 - garść świeżej roszponki
 - ziarenka z ½ granatu
 - kilka orzechów nerkowca
 - świeżo zmielony pieprz
 
 sos winegret:
- 1 łyżka miodu
 - 2 łyżki oliwy z oliwek
 - 2 łyżki soku z cytryny
 - szczypta cynamonu
 - szczypta soli
 
 Wykonanie:
 
 
 -Przygotować winegret mieszając razem wszystkie składniki . -Umyty koper obrać i pokroić w cieniutkie plasterki. -Jabłka dokładnie umyć, osuszyć i pokroić w cieniutkie cząstki. Sałatkę umyć i osuszyć. -Koper ułożyć na półmisku, obłożyć cząstkami jabłka, dodać sałatkę i posypać orzeszkami i granatem. Przed podaniem skropić sosem winegret i doprawić świeżo zmielonym pieprzem.