Sałatka z kopru włoskiego i jabłka

Sałatka z kopru włoskiego i jabłka

Zdjęcie - Sałatka z kopru włoskiego i jabłka - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Prosta, orzeżwiająca sałatka z kopru włoskiego i jabłka z dodatkiem ziarenek granatu , to pyszna propozycja na lekką , zdrową przystawkę.
Doskonale smakuje na co dzień , elegancko prezentuje się również od święta. Prosto, zdrowo,kolorowo...........
Skladniki:

  • koper włoski
  • czerwone jabłko
  • garść świeżej roszponki
  • ziarenka z ½ granatu
  • kilka orzechów nerkowca
  • świeżo zmielony pieprz



sos winegret:

  • 1 łyżka miodu
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • szczypta cynamonu
  • szczypta soli


Wykonanie:
Zdjęcie - Sałatka z kopru włoskiego i jabłka - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
-Przygotować winegret mieszając razem wszystkie składniki . -Umyty koper obrać i pokroić w cieniutkie plasterki. -Jabłka dokładnie umyć, osuszyć i pokroić w cieniutkie cząstki. Sałatkę umyć i osuszyć. -Koper ułożyć na półmisku, obłożyć cząstkami jabłka, dodać sałatkę i posypać orzeszkami i granatem. Przed podaniem skropić sosem winegret i doprawić świeżo zmielonym pieprzem.
Zdjęcie - Sałatka z kopru włoskiego i jabłka - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów