Sałatka z kaszy jaglanej i awokado

Sałatka z kaszy jaglanej i awokado

Do listy cotygodniowych zakupów na stałe dołączyła kasza jaglana. Zdrowa i pożywna, dająca niewyobrażalny zakres możliwości kulinarnych powinna znaleźć się w każdym domu, w każdej kuchni. Osobiście dostrzegam tylko jedną jej wadę: jest mało fotogeniczna ale na szczęście nie w każdym daniu jest widoczna.

Zdjęcie - Sałatka z kaszy jaglanej i awokado - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Skłądniki:

  • 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
  • kilka czarnych oliwek
  • 1 pomidor
  • 1 czerwona cebula
  • 1 awokado
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 3 łyżki oliwy
  • sól, pieprz
  • 1 ząbek czosnku

Do miski włożyć ugotowaną i odsączoną kaszę jaglaną, pokrojone  w kostkę awokado, cebulę oraz pomidora i oliwki.

W kubku wymieszać oliwę z sokiem z cytryny, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawić solą i pieprzem. Dodać do kaszy i warzyw i delikatnie wymieszać. Przed podaniem schłodzić.

Smacznego:)

Kategorie przepisów