Sałatka z grzybków marynowanych

Każda rodzina ma takie przepisy, które przechodzą z pokolenia na pokolenie - to jest właśnie taki przepis. Nie spotkałam jeszcze nikogo, kto zna tę sałatkę - oczywiście poza moją rodziną. Jeżeli lubicie wytrawne i ostre sałatki, to ten przepis jest właśnie dla Was.
Składniki:
słoiczek grzybków marynowanych (uwaga: muszą to być leśne grzyby, najlepiej
prawdziwki albo podgrzybki, broń Boże pieczarki)
4 ugotowane na twardo jajka
puszka groszku zielonego
1 mała cebulka
słoiczek majonezu
sól, pieprz
Grzyby osącz na sicie, dobrze opłukaj zimną wodą. Jeżeli opłukasz je za mało, po wymieszaniu sałatki otrzymasz nieapetyczne kleiste nitki. Następnie posiekaj grzyby drobniutko, i podobnie jajka oraz cebulę. Dodaj osączony groszek, majonez i wszystko dobrze wymieszaj oraz dopraw.
Najlepiej smakuje z razowym chlebem.