Sałatka warstwowa z tuńczykiem

Sałatka warstwowa z tuńczykiem
Zdjęcie - Sałatka warstwowa z tuńczykiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Składniki:
6 łyżek majonezu
6-8 łyżek jogurtu naturalnego
5-7 jajek ugotowanych na twardo
1 puszka zielonego groszku
2 puszki tuńczyka w sosie własnym
250 g startego żółtego sera
1 puszka kukurydzy konserwowej
cebula
sól, pieprz
Zdjęcie - Sałatka warstwowa z tuńczykiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Majonez połączyć z jogurtem. Doprawić czosnkiem, solą i pieprzem. Białka jajek oddzielić od żółtek. Białka zetrzeć na tarce o grubych oczkach, a żółtka oddzielnie zetrzeć na tarce drobnych oczkach.
W przezroczystej misce układać kolejno:
- białko - starte na tarce, na grubych oczkach
- połowa żółtego sera - startego na tarce, na grubych oczkach
- połowa sosu majonezowo - musztardowego
- cebula
- tuńczyk
- reszta żółtego sera - startego na tarce, na grubych oczkach
- kukurydza
- groszek
- reszta sosu majonezowo - musztardowego
- żółtka pokruszone

Tak przygotowaną sałatkę przechowywać w lodówce.

Zdjęcie - Sałatka warstwowa z tuńczykiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów