Sałatka śledziowa z fasolką i jajkiem

Sałatka śledziowa z fasolką i jajkiem

Szybka i pyszna sałatka z fasolką, śledziami i jajkiem. Imprezowy klasyk z lekko pikantnym, musztardowo-miodowym sosem.

Zdjęcie - Pusty - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Wszystkie składniki sałatki możecie przygotować wcześniej i przed samym przyjściem gości ‚myk’ i ułożyć je na półmisku. 5 minut pracy i gotowe!

Zdjęcie - Pusty - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Proporcje dla ok. 4 osób

Zdjęcie - Pusty - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Sałatka śledziowa z fasolką i jajkiem

Agata, 30 grudnia 2014

Zdjęcie - Pusty - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

SkładnikiSposób przygotowania

Fasolkę odlej z zalewy, przepłucz na sitku zimną wodą, wyłóż na talerz.

Śledzie (wcześniej odmoczone w wodzie przez ok. 4 godziny), pokrój w małe ukośne, ok 2 cm kawałki, ułóż na fasolce razem z ćwiartkami jajka ugotowanego na twardo. Cebulę pokrój w cienkie krążki, rozłóż na sałatce.

Całość skrop sosem - połączoną oliwą z musztardą, miodem i sokiem z cytryny. Sałatkę oprósz pieprzem i posyp natką.

Zdjęcie - Pusty - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów