Sałatka ryżowa z tuńczykiem i ananasem

Sałatka ryżowa z tuńczykiem i ananasem

Bardzo prosta sałatka na bazie ryżu, z dodatkiem tuńczyka, kukurydzy, ananasa i majonezu. Jest szybka w przygotowaniu, nie wymaga wiele krojenia. Świetna na kolację, imprezę czy do zabrania w pudełku do szkoły lub pracy.

Zdjęcie - Sałatka ryżowa z tuńczykiem i ananasem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Pin Print Sałatka ryżowa z tuńczykiem i ananasemPorcje

3-4

Składniki
  • 100 g ryżu (1 woreczek)

  • 2 puszki tuńczyka w sosie własnym

  • mała puszka kukurydzy

  • 4 plastry ananasa

  • majonez

Przygotowanie
  • Ryż ugotować, odsączyć, przesypać do miski i odstawić do wystygnięcia.
  • Tuńczyka i kukurydzę odsączyć, dodać do ostudzonego ryżu.
  • Plastry ananasa pokroić na mniejsze kawałki, dodać do pozostałych składników.
  • Dodać majonez do smaku, dokładnie wymieszać.
Zdjęcie - Sałatka ryżowa z tuńczykiem i ananasem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów