Sałatka owocowa serwowana w arbuzie
Koniec sierpnia, a lato w pełni! I pewnie nie uwierzycie, ale w taką pogodę to nawet mnie nie chce się gotować. ? Gdy za oknem jest ponad 30°C, to w mojej kuchni królują chłodniki, sałatki czy po prostu owoce. Potrafię chociażby przez kilka dni przeżyć na diecie arbuzowej. ? No właśnie! Mówiąc już o arbuzach, to mam dla Was fajny pomysł (bo przepisem trudno to jest nazwać). Oto sałatka owocowa serwowana w arbuzie — super biodegradowalnym naczyniu, które nie tylko świetnie wygląda, ale i jest totalnie w duchu no waist! W końcu stworzone przez samą naturę. ? Do środka możecie załadować swoje ulubione owocki i cieszyć się pełnią lata. Na garden party będzie jak znalazł!
PS. Czy ta sałatka owocowa serwowana w arbuzie nie prezentuje się wspaniale na tym pięknym obrusie Smak Lata od Crata? Takie dzieła sztuki tworzą moi zdolni znajomi. Wpadnijcie do nich i sprawdźcie sami! ?
Sałatka owocowa serwowana w arbuzie Łukasz Koniec sierpnia, a lato w pełni! I pewnie nie uwierzycie, ale w taką pogodę to nawet mnie nie chce się gotować. ?… Przepisy przepisy, food2 kuchnia autorska
Ilość porcji: 4 Czas przygotowania: 15 minut Wartości odżywcze 200 kalorie 20 tłuszcz Ocena 5.0/5 ( 1 zagłosowano )
SKŁADNIKI
- połowa średniej wielkości arbuza
- dowolne sezonowe owoce lub z puszki w syropie (u mnie: ananas, śliwki, winogrona, maliny, brzoskwinie, ananas)
PRZYGOTOWANIE
- Za pomocą łyżki lub łyżeczki wydrąż połówkę arbuza, nadając miąższowi kształt kulek.
- Wszystkie pozostałe owoce pokrój w dowolny ulubiony sposób i wymieszaj z arbuzem.
- Sałatkę owocową przełóż do połówki arbuza. Możesz dodatkowo dolać do niej syrop z puszki ananasa lub brzoskwiń albo miąższ z marakui.