Ryż z jabłkiem i czereśniami

Ryż z jabłkiem i czereśniami

Bardzo smaczny, sycący, a zarazem niskokaloryczny deser :) Trochę ryżu, jabłko, serek wiejski i pyszne, sezonowe owoce – w tym wypadku czereśnie, ale jestem pewna, że równie dobrze nadadzą się np. porzeczki lub maliny.

Zdjęcie - Ryż z jabłkiem i czereśniami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
RYŻ Z JABŁKIEM I CZEREŚNIAMI
(2 porcje)
100g ugotowanego ryżu,
150g serka wiejskiego lekkiego,
1 małe jabłko,
2 łyżeczki miodu,
2 garście (ok. 150g) czereśni

Ugotowany i wystudzony ryż wymieszać z obranym i startym jabłkiem oraz serkiem wiejskim. Nałożyć na talerze i polać miodem. Na wierzchu ułożyć wydrylowane czereśnie.

Prawda, że proste? :)


Zdjęcie - Ryż z jabłkiem i czereśniami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Ryż z jabłkiem i czereśniami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów