Ryba pieczona w folii

To jest kompilacja kilku przepisów - głównie z książek Jamiego Oliviera. Bardzo podoba mi się pomysł pieczenia ryby w folii aluminiowej z dodatkiem warzyw i przypraw.
Dziś zrobiłam taką wariację:
filet okonia nilowego
1 ziemniak pokrojony na części i podgotowany na parze ok 15 minut
mała cukinie pokrojona w grube plastry
2 łodygi selera naciowego pokrojone w grube kawałki
3-4 suszone pomidory osączone z oleju i pokrojone na mniejsze kawałki
pęczek koperku
2 łyżki wody
sól i pieprz
Ułożyłam wszystkie składniki na folii aluminiowej - podwójnie złożonej. Posypałam sola do smaku i pieprzem. Na wierzchy ułożyłam 3/4 koperku - z łodygami, zalałam wodą i wstawiłam wszystko do piekarnika nagrzanego do 225 stopni C na 30 minut.
I to wszystko.
PS można całość zalać białym winem - ok 1 kieliszka albo polać dodatkowo oliwą z oliwek. No i wybrać inny rodzaj ryby. Ja dziś natrafiłam akurat na okonia nilowego - różowe mięso, mało ości. delikatne. Pycha.