Ryba na słodko

Ryba na słodko

4 filety z ryby

1 czerwona papryka

4 plastry ananasa

1 cebula

1 garstka kandyzowanej żurawiny

sól

pieprz

olej

Filety pokroić na mniejsze kawałki, przesmażyć na małej ilości oleju.

Cebulę obrać, pokroić drobno, wrzucić na rozgrzany tłuszcz. Paprykę umyć, pokroić w cienkie słupki, dodać do cebulki. Ananasa pokroić w kostkę, dodać do cebulki i papryki. Wrzucić kandyzowaną żurawinę i dusić pod przykryciem. Na koniec dołożyć filety, doprawić solą i pieprzem do smaku.

 

Zamiast kandyzowanej żurawiny, można dołożyć żurawiny ze słoiczka. Myślę, że dobrym zamiennikiem będą również rodzynki.

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Ryba na słodko - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Ryba na słodko - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Ryba na słodko - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

Kategorie przepisów