Ryba duszona w jarzynach

Jest to bardzo szybkie danie, z książeczki "Obiad w pół godziny" - rzeczywiście można je przyrządzić bardzo szybko. Jednocześnie jest niezwykle lekkie, a dodatek wina sprawia, że nawet najzwyklejsza ryba nabiera "smaczku".

Składniki:

4-5 filetów rybnych (miałam solę, ale może być każda inna ryba)

3 strąki papryki w różnych kolorach

3-4 pomidory (lub 1 puszka krojonych)

1 średnia cebula

150 ml białego wytrawnego wina

sól, pieprz, koperek

oliwa do smażenia

Pomidory sparz i obierz ze skórki. Paprykę pokrój w paski, a cebulę w półplasterki. Na oliwie zeszklij cebulę, dodaj pokrojone pomidory, i smaż przez około 3 minuty. Wrzuć paprykę, smaż mieszając przez kolejne 5 minut. Dolej wino, dosyp sól i pieprz. Zmniejsz ogień pod patelnią i na sosie warzywnym ułóż filety rybne (mogą być zamrożone). Nakryj pokrywką i duś przez 15-20 minut. Przed podaniem posyp koperkiem, podawaj najlepiej w naczyniu, w którym danie było przygotowywane. Pasuje do bagietki i białego wina.

Zdjęcie - Ryba duszona w jarzynach  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przepisy z tych kategorii

1

Golonka pieczona

MojeTworyPrzetwory MojeTworyPrzetwory
MojeTworyPrzetwory

Kotleciki z kaszy jaglanej i p…

Laura Laura
Cafe Babilon

Wieprzowina QAFP z jesiennymi…

Kulinarne przygody Gatity Kulinarne przygody Gatity
Kulinarne przygody Gatity

Zrazy z wątróbki z kaszą jagla…

Ostra Na Słodko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko

Tajskie placuszki rybne z sose…

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Omlet z brokułami

napiecyku napiecyku
napiecyku

Przepisy z tych kategorii

Strąki papryki z nadzieniem z…

Christopher Christopher
Kulinarny karnet Christophera

1

Łosoś pieczony w pergaminie -…

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Ciasto francuskie z tuńczykiem…

kasiac kasiac
Posadzone i zjedzone

1

Tartinki z łososiem

A_SE A_SE
Shabbyeat

Makaron z tuńczykiem i kukuryd…

Ostra Na Słodko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko

Jajka z majonezem i wędzonym ł…

Olerek Olerek
ola-w-kuchni