Rożek z warzywami
Rożek naleśnikowy z warzywami z patelni
składniki
cebula czerwona 1 szt
cukinia 1 szt
pieczarki ok 15 dag
marchewka 1 szt
pierś z kurczaka 1 szt
przyprawa uniwersalna
ciasto
mąka ok 1 /2 kg
1 litr mleka
3 jajka
sól
zioła prowansalskie
groszek ok 2 łyżki
Robimy ciasto naleśnikowe. Miksujemy jajka z mlekiem odrobina soli i zioła do smaku. Ciasto odstawiamy na ok. 30 min. Smażymy naleśniki.
Pierś z kurczaka kroimy w paseczki posypujemy przyprawą uniwersalna smażymy. Dodajemy pokrojoną cebula cukinii pieczarki i cebulę. Smażymy chwilę, żeby warzywa były chrupkie.
Dodajemy pokrojona ugotowaną marchewką. Doprawiamy solą i pieprzem świeżo mielonym do smaku.
Dodajemy groszek i mieszamy. Z naleśników formujemy rożki. Nakładamy farsz do rożków. Ozdabiamy sosem czosnkowym.