Rolady schabowe z kurkami
przepis:
4 kotlety schabowe
10 dag kurek
1 czerwona cebula
1 łyżeczka tymianku
1 łyżka bułki tartej
sól, pieprz
olej do smażenia
Kotlety opłukać, osuszyć, cienko rozbić. Oprószyć sola i pieprzem
Kurki oczyścić, opłukać.
Połowę cebuli pokroić w kostkę.
Na patelni rozgrzać olej, zeszklić na nim cebulę, dodać kurki, sól, pieprz i tymianek. Smażyć 10 min.
Kurki zdjąć z patelni, ostudzić, pokroić drobno, wymieszać z bułką tartą.
Na płatach mięsa rozłożyć farsz z kurek, zwinąć i spiąć szpilkami do rolad.
Na patelnię, na której smażyły się grzyby dolać trochę oliwy, przesmażyć pokrojoną w piórka resztę cebuli, a następnie rolady.
Mięso podlać wodą, dodać sól, pieprz do smaku i dusić aż rolady będą miękkie..