Roladki z tortilli z wędzonym łososiem

Bajecznie proste w przygotowaniu roladki z tortilli z chrzanowym serkiem almette, koperkiem, sałatą i wędzonym łososiem. Doskonale sprawdzą się na każdej imprezie jako tzw. finger food, ale nie tylko. Mogą być też ciekawą przekąską, którą dorzucicie sobie do lunchboxa! Gorąco polecam :).

1 placek tortilli
1 serek almette o smaku chrzanowym
1 łyżeczka posiekanego koperku
3 liście sałaty masłowej
100 g wędzonego łososia
- Serek wymieszać z koperkiem. Tortille posmarować grubszą warstwą serka almette. Następnie ułożyć liście sałaty i plastry wędzonego łososia. Zwinąć ściśle w rulon. Rulon zawinąć ciasno w folię aluminiową i odłożyć do lodówki na 1 godzinę.
- Po tym czasie wyciągnąć, delikatnie odwinąć, przełożyć na deskę i ostrym nożem pokroić na grubsze plastry. Gotowe!