Roladki z tortilli z wędzonym łososiem

Roladki z tortilli z wędzonym łososiem

Bajecznie proste w przygotowaniu roladki z tortilli z chrzanowym serkiem almette, koperkiem, sałatą i wędzonym łososiem. Doskonale sprawdzą się na każdej imprezie jako tzw. finger food, ale nie tylko. Mogą być też ciekawą przekąską, którą dorzucicie sobie do lunchboxa! Gorąco polecam :).

Zdjęcie - Roladki z tortilli z wędzonym łososiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Pin Print Roladki z tortilli z wędzonym łososiemSkładniki
  • 1 placek tortilli

  • 1 serek almette o smaku chrzanowym

  • 1 łyżeczka posiekanego koperku

  • 3 liście sałaty masłowej

  • 100 g wędzonego łososia

Przygotowanie
  • Serek wymieszać z koperkiem. Tortille posmarować grubszą warstwą serka almette. Następnie ułożyć liście sałaty i plastry wędzonego łososia. Zwinąć ściśle w rulon. Rulon zawinąć ciasno w folię aluminiową i odłożyć do lodówki na 1 godzinę.
  • Po tym czasie wyciągnąć, delikatnie odwinąć, przełożyć na deskę i ostrym nożem pokroić na grubsze plastry. Gotowe!

Kategorie przepisów