Roladki z kurczaka z gruszką na sosie curry

Składniki:
4 piersi z kurczaka, 1 gruszka (klapsa), 3 łyżki aceto balsamico białe, 1 łyżeczka cukru, 100 ml śmietana 36%, 0,5 łyżeczki curry hinduskie, vegeta, pieprz, 100 ml bulion z drobiu, 5 dag rodzynki, 2 łyżki orzeszki ziemne posiekane i uprażone
Wykonanie: Przygotować gruszkę. Obrać, usunąć gniazdo nasienne. Podzielić na ósemki. Na patelnię wlać ocet balsamiczny, dodać cukier, wymieszać, dodać pokrojoną gruszkę i dusić około 5 minut. Wystudzić. Piersi z kurczaka rozbić przez folię. Posypać vegetą i pieprzem, rozłożyć po dwie cząstki gruszek, zwinąć. Obwinąć folią do pieczenia. Położyć na blachę, podlać bulionem. Piec 20 minut w temp. 170oC. (Bardziej wprawieni mogą roladki obsmażyć na patelni, podlać bulionem i poddusić.) Upieczone roladki, wyjąć z pieca, przełożyć na patelnię wraz z wytworzonym podczas pieczenia sosem. Śmietanę wymieszać z curry i wlać na patelnię.Dodać namoczone rodzynki. Dusić roladki do czasu zredukowania sosu. Podać z ryżem. Całość posypać orzeszkami.