Roladki z indyka nadziewane kaszą gryczaną niepaloną
            
Dziś sięgamy po indyka!
A dokładnie to filet z indyka – mięso niesamowicie soczyste, delikatne , smaczne, i takie po które z przyjemnością sięga na zmianę z kurczakiem.
Mam dla Was przepis na przepyszne roladki z indyka nadziewamy kaszą gryczaną niepaloną oraz cebulką.
Podaje z chrupiącymi brokułami tworzą przepyszne danie – idealne na obiad.
Smaczne, lekkie i dietetyczne!

Takie roladki z indyka są świetnym pomysłem nie tylko na rodzinny, smaczny obiad, ale też imprezowe danie na ciepło – gwarantuję, że każdy będzie oblizywał się ze smakiem.
Koniecznie wypróbujcie!
Polecam!
 
SKŁADNIKI:
( 2 porcje )
* filet z indyka – 2 porcje
 * kasza gryczana niepalona – ok. 100 g
 * duża cebula – 1 szt
 * sól, pieprz, papryka
 * olej do smażenia
 * bulion warzywny – ok. 400 ml
DODATKOWO:
* brokuły
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Kaszę gryczaną niepaloną gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie, odcedzamy.
Filety z indyka rozbijamy na plastry, nacieramy solą , pieprzem i odrobiną papryki.
Na odrobinie oleju ( ja używam kokosowego ) podsmażamy na złoto drobno posiekaną cebulę, a następnie mieszamy z ugotowaną kaszą gryczaną i doprawiamy do smaku.
Porcję farszu układamy na mięsie i delikatnie, ale dokładnie zwijamy roladki – zawiązujemy sznurkiem lub nicią.
Każdą roladkę obsmażamy z każdej strony na odrobinie oleju, a następnie przekładamy do garnka , podlewamy bulionem warzywnym i dusimy do miękkości.
Podajemy z ugotowanymi al dente brokułami.
Smacznego!
