Roladki drobiowe z warzywami, zawinięte boczkiem
            
Składniki:
- 700 gramów mielonego mięsa z kurczaka
 - 1 papryka czerwona
 - 1 cebula
 - 11 plastrów wędzonego boczku
 - 4 duże pieczarki
 - olej Kujawski 3 ziarna
 - 1 łyżeczka papryki słodkiej
 - 1 łyżeczka papryki ostrej
 - 1 łyżeczka czosnku granulowanego
 - sól
 - pieprz
 
Przygotowanie:
Cebulę oraz paprykę kroimy w drobną kostkę. Pieczarki ścieramy na tarce o grubych oczkach. Na oleju Kujawski 3 ziarna podsmażamy cebulę, po chwili dodajemy paprykę i pieczarki. Doprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy do wystygnięcia.
Farsz warzywny dodajemy do mielonego mięsa, doprawiamy papryką słodką, ostrą, czosnkiem, solą i pieprzem. Dokładnie wyrabiamy dłońmi.
Formujemy niewielkie roladki. Każdą roladkę owijamy plasterkiem boczku. Układamy w naczyniu do pieczenia i zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni góra dół termoobieg przez 25 minut.