Razowa tarta z dynią, kurkami i kozim serem




Razowa tarta z dynią, kurkami i kozim serem
/forma o srednicy 24cm/
ciasto:
170g mąki żytniej razowej
100g masła
1 łyżeczka soli
1 łyżka ziół prowansalskich
ew. zimna woda
masa:
300g upieczonej dyni
4 łyżki jogurtu naturalnego
2 plasterki sera żółtego
2 łyżki ziół prowansalskich
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka pieprzu czarnego
200g umytych i odgotowanych kurek
70g twarożku koziego
Z podanych składników zagnieść ciasto. Jeżeli jest taka potrzeba, dodać wodę. Wylepić nim formę. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec przez 20 minut.
Dynię wymieszać z jogurtem, ziołami, solą, pieprzem oraz małymi kawałeczkami sera żółtego. Wyłożyć na podpieczony spód. Następnie ułożyć kurki, a na ich wierzchu ser kozi. Wstawić do piekarnika ponownie na około 20 minut (200 stopni) i upiec. Smacznego!