Racuszki dyniowe - pełnoziarniste

Moje ostatnie świeże dynie - trzeba je wykorzystać. Więc postanowiłam zrobić racuszki z mąką pełnoziarnistą. Wyszły pyszne choć trochę wiotkie, polecam... (można tu wykorzystać również mus dyniowy)
- 1 szklanka mleka
- 15 g drożdży
- 1 łyżka miodu
- 1 łyżka mąki pełnoziarnistej (25g)
- 1 jajko
- 235 g mąki pełnoziarnistej
- 400 g obranej dyni
W ciepłym mleku rozpuścić miód i drożdże oraz wsypać łyżkę mąki - odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na ok 30 minut. Po tym czasie dodać jajko, startą dynię oraz mąkę i wymieszać do połączenia się składników.Smażyć na minimalnej ilości oleju.
Podawać z cukrem pudrem lub czekoladą czy też miodem.
Smacznego