Racuchy z rodzynkami

Racuchy z rodzynkami

Zdjęcie - Racuchy z rodzynkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Jakie są plusy obudzenia się przed 6 rano? Możesz nastawić „drożdżowe” do wyrośnięcia, będzie gotowe akurat, gdy reszta rodziny wstanie ze swoich łóżek:)

Zdjęcie - Racuchy z rodzynkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

A tak już bardziej serio, dla dobrych (puszystych i mięciutkich) racuszków jestem gotowa nawet na wstawanie skoro świt. Naprawdę je uwielbiam!

Zdjęcie - Racuchy z rodzynkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Te proporcje wystarczą na usmażenie ok. 8 naprawdę dużych racuchów (po 2 takich nie mogę zmieścić już nic!).

Zdjęcie - Racuchy z rodzynkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - Racuchy z rodzynkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Racuchy z rodzynkami

Agata, 17 października 2014

Zdjęcie - Racuchy z rodzynkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

SkładnikiSposób przygotowania

Wszystkie składniki ciasta (poza rodzynkami połącz np. łopatką silikonową) na gęste ciasto. Miskę przykry ściereczką lub folią spożywczą i odstaw w ciepłe miejsce na ok. 1 godzinę. Po tym czasie ciasto wymieszaj z rodzynkami i skórką pomarańczową.

Na patelni rozgrzej olej, smaż na małym ogniu placuszki nakładane łyżką, z obu stron, złoto. Pamiętaj, że będą dość grube, muszą więc mieć czas, aby się dobrze przepiec. Podawaj ze słodkimi dodatkami- cukrem pudrem, konfiturami itp.

Kategorie przepisów