RACUCHY Z MĄKI ORKISZOWEJ PEŁNOZIARNISTEJ
            
                    
Takie racuchy można podać zarówno na śniadanie lub na kolację jak i na lekki obiad. Racuchy to naprawdę szybkie danie, a jakież smaczne.
Przygotowane z mąki pełnoziarnistej więc można przymknąć oko, że smażone w tłuszczu...
Racuchy z mąki orkiszowej pełnoziarnistej - Laura
SKŁADNIKI:
Odstawić w ciepłe miejsce na 15 minut.
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w niewielkie plasterki. Jabłka dodać do ciasta, delikatnie wymieszać.
Na patelni rozgrzać olej, kłaść łyżką placuszki i smażyć z obu stron na złoty kolor.
                
                
                Przygotowane z mąki pełnoziarnistej więc można przymknąć oko, że smażone w tłuszczu...
Racuchy z mąki orkiszowej pełnoziarnistej - Laura
SKŁADNIKI:- 4 jajka
 - 50 dkg mąki orkiszowej pełnoziarnistej
 - 3 dkg drożdży
 - 1 łyżka fruktozy lub cukru
 - 1/2 l ciepłego mleka
 - 2-3 jabłka
 - olej do smażenia
 - fruktoza lub cukier puder do posypania
 
Odstawić w ciepłe miejsce na 15 minut.
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w niewielkie plasterki. Jabłka dodać do ciasta, delikatnie wymieszać.
Na patelni rozgrzać olej, kłaść łyżką placuszki i smażyć z obu stron na złoty kolor.