RACUCHY Z MĄKI ORKISZOWEJ PEŁNOZIARNISTEJ

Takie racuchy można podać zarówno na śniadanie lub na kolację jak i na lekki obiad. Racuchy to naprawdę szybkie danie, a jakież smaczne.
Przygotowane z mąki pełnoziarnistej więc można przymknąć oko, że smażone w tłuszczu...
Racuchy z mąki orkiszowej pełnoziarnistej - Laura
SKŁADNIKI:
Odstawić w ciepłe miejsce na 15 minut.
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w niewielkie plasterki. Jabłka dodać do ciasta, delikatnie wymieszać.
Na patelni rozgrzać olej, kłaść łyżką placuszki i smażyć z obu stron na złoty kolor.
Przygotowane z mąki pełnoziarnistej więc można przymknąć oko, że smażone w tłuszczu...

- 4 jajka
- 50 dkg mąki orkiszowej pełnoziarnistej
- 3 dkg drożdży
- 1 łyżka fruktozy lub cukru
- 1/2 l ciepłego mleka
- 2-3 jabłka
- olej do smażenia
- fruktoza lub cukier puder do posypania
Odstawić w ciepłe miejsce na 15 minut.
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w niewielkie plasterki. Jabłka dodać do ciasta, delikatnie wymieszać.
Na patelni rozgrzać olej, kłaść łyżką placuszki i smażyć z obu stron na złoty kolor.