Pyszny deser

Czasem trzeba trochę rozpusty. Coś słodkiego, owocowego, pysznego, aż trudno się oprzeć. To alternatywa dla tiramisu podawanego w pucharkach.

Deser serowy z żurawiną
  • 200g suszonej żurawiny
  • 200ml jogurtu naturalnego
  • 500g serka mascarpone
  • 200ml śmietany kremówki
  • 2 łyżki cukru
  • 4 połówki brzoskwiń z puszki
  • garść pistacji
  • okrągłe biszkopty
  • syrop z brzoskwiń
  • 100ml wody
Zdjęcie - pyszny deser - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiŻurawinę zagotować w wodzie. Odcedzić i wrzucić na godzinę do syropu brzoskwiniowego. Potem odsączyć ale soku nie wylewać. Mascarpone ubić z jogurtem i cukrem, dodać ubitą kremówkę. Delikatnie wymieszać. Biszkopty namoczyć w syropie brzoskwiniowym. Układać warstwami naprzemiennie: biszkopty, żurawinę, masę serową, brzoskwinie, tak aby na wierzchu została masa serowa, którą posypujemy pistacjami i ew kilkoma żurawinami. Deser przepyszny.

Przepisy z tych kategorii

1

Nadziewane brzoskwinie

bazylia bazylia
Kuchnia Bazylii

2

Pudding pomarańczowy Gordona R…

Antenka Antenka
Smaczny Kąsek

1

Domowy budyń waniliowy z sałat…

kasiac kasiac
Posadzone i zjedzone

Creme brulee

COOLINARNY COOLINARNY
foto...kulinary...specjal...recepture...

Creme brulee w nowej odsłonie

gin gin
Pożeraczka czyli raz a dobrze

17

Eton mess w wersji light

Sandra bakes a party Sandra bakes a party
Sandra bakes a party

Przepisy z tych kategorii

1

Pierożki z ciasta francuskiego…

napiecyku napiecyku
napiecyku

Torcik niedzielny

mojacalabria mojacalabria
www.mojacalabria.com

Culurgiones czyli sardyńskie r…

Cris Cris
Zakamarki mojej kuchni

7

Kluski kładzione z serka wanil…

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Creme brulee w nowej odsłonie

gin gin
Pożeraczka czyli raz a dobrze

6

Placuszki z kaszy gryczanej i…

Laura Laura
Cafe Babilon