pstrąg tęczowy z czosnkiem, kolendrą i chilli

pstrąg tęczowy z czosnkiem, kolendrą i chilli
Wpadłam w ciąg. Rybny. Przynajmniej najemy się kwasów omega za wszystkie czasy. Na zdrowie. Tym razem kupiłam piękne świeżutkie pstrągi tęczowe.

Pstrąg tęczowy z czosnkiem, kolendrą i chilli
  • 2 pstrągi tęczowe
  • 1 ząbek czosnku
  • pół papryczki chilli
  • garść świeżej kolendry
  • kilka plasterków cytryny
  • kawałek masła
  • sól
  • olej
Zdjęcie - pstrąg tęczowy z czosnkiem, kolendrą i chilli - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiPstrągi opłukać i osuszyć a następnie posolić. Do każdego z brzuszków włożyć kawałek masła, kilka plasterków cytryny, połowę posiekanego chilli i czosnku oraz połowę kolendry.

Zdjęcie - pstrąg tęczowy z czosnkiem, kolendrą i chilli - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiRybki ułożyć w natłuszczonym naczyniu do zapiekania, skropić od góry olejem i zapiec - 30 minut w 180 stopniach.

Zdjęcie - pstrąg tęczowy z czosnkiem, kolendrą i chilli - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów