pstrąg tęczowy z czosnkiem, kolendrą i chilli

Wpadłam w ciąg. Rybny. Przynajmniej najemy się kwasów omega za wszystkie czasy. Na zdrowie. Tym razem kupiłam piękne świeżutkie pstrągi tęczowe.
Pstrąg tęczowy z czosnkiem, kolendrą i chilli
Pstrągi opłukać i osuszyć a następnie posolić. Do każdego z brzuszków włożyć kawałek masła, kilka plasterków cytryny, połowę posiekanego chilli i czosnku oraz połowę kolendry.
Rybki ułożyć w natłuszczonym naczyniu do zapiekania, skropić od góry olejem i zapiec - 30 minut w 180 stopniach.

Pstrąg tęczowy z czosnkiem, kolendrą i chilli
- 2 pstrągi tęczowe
- 1 ząbek czosnku
- pół papryczki chilli
- garść świeżej kolendry
- kilka plasterków cytryny
- kawałek masła
- sól
- olej


