Przecier z ogórków

ogórki gruntowe

koper

chrzan

listki laurowe

pieprz w ziarnach

czosnek

sól

 

Ogórki umyć, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. W garnku zagotować wodę z solą (na każdy litr 2 płaskie łyżki soli).

Do małych słoiczków (250ml) nakładać starte ogórki. Włożyć po jednym ząbku czosnku, jednym listku laurowym, małym kawałku chrzanu. Dodać po 5 ziarenek czarnego pieprzu i małej łodydze kopru. Zalać odrobiną przegotowanej wody, pozakręcać słoiki i gotowe.

Przecier świetnie nadaje się do zupy ogórkowej.

 

 

 

Zdjęcie - Przecier z ogórków - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Przecier z ogórków - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

Przepisy z tych kategorii

20

Sałatka z ogórków, marchewki i…

duszek duszek
Potrawy regionalne

Wiśnie w słoikach bez cukru i…

aronia aronia
Wiem co jem

Konfitura wiśniowo-rabarbarowa…

Kulinarne przygody Gatity Kulinarne przygody Gatity
Kulinarne przygody Gatity

Tradycyjna konfitura wiśniowa

aronia aronia
Wiem co jem

Dżem jagodowy z kolendrą

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Konfitura z wiśni

Patyska Patyska
Smakołyki Alergika

Przepisy z tych kategorii

Galaretka z czerwonej porzeczk…

mopswkuchni mopswkuchni
Mops w kuchni

2

Czeko-wiśnia z nutką chili

mariwanna mariwanna
Obiad gotowy!

Ogórki małosolne

kolorowo-torcikowo kolorowo-torcikowo
kolorowo-torcikowo

1

Galaretka z czarnej porzeczki…

aronia aronia
Wiem co jem

1

Wiśniowa frużelina

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

1

Grzyby marynowane

ankawell ankawell
ŻYCIE OD KUCHNI