Przecier z ogórków

ogórki gruntowe

koper

chrzan

listki laurowe

pieprz w ziarnach

czosnek

sól

 

Ogórki umyć, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. W garnku zagotować wodę z solą (na każdy litr 2 płaskie łyżki soli).

Do małych słoiczków (250ml) nakładać starte ogórki. Włożyć po jednym ząbku czosnku, jednym listku laurowym, małym kawałku chrzanu. Dodać po 5 ziarenek czarnego pieprzu i małej łodydze kopru. Zalać odrobiną przegotowanej wody, pozakręcać słoiki i gotowe.

Przecier świetnie nadaje się do zupy ogórkowej.

 

 

 

Zdjęcie - Przecier z ogórków - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Przecier z ogórków - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

Przepisy z tych kategorii

20

Sałatka z ogórków, marchewki i…

duszek duszek
Potrawy regionalne

Mizeria

Kulinarne przygody Gatity Kulinarne przygody Gatity
Kulinarne przygody Gatity

Ogórkowy duet

Christopher Christopher
Kulinarny karnet Christophera

3

Solianka

Patyska Patyska
Smakołyki Alergika

1

Suchi inaczej

Ewa Sidor Ewa Sidor
Moja kuchnia Malutka i reszta domu

Carpaccio czy sałatka ?

Christopher Christopher
Kulinarny karnet Christophera

Przepisy z tych kategorii

1

Duńskie ciasto porowe

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

1

Przepyszna pasta kanapkowa z f…

Wedelka Wedelka
Kuchenne wzloty i upadki młodej mężatki

2

Duńska sałatka śledziowa

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

1

Krem z kalafiora pieczonego

ugotujmyto.pl ugotujmyto.pl
Ugotujmy To...

1

Pikantny sos śliwkowy do mięs…

Ali Ali
Pieczenie chleba i inne przepisy

2

Ekonomia gastronomii czyli nal…

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty