Przecier z ogórków

ogórki gruntowe

koper

chrzan

listki laurowe

pieprz w ziarnach

czosnek

sól

 

Ogórki umyć, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. W garnku zagotować wodę z solą (na każdy litr 2 płaskie łyżki soli).

Do małych słoiczków (250ml) nakładać starte ogórki. Włożyć po jednym ząbku czosnku, jednym listku laurowym, małym kawałku chrzanu. Dodać po 5 ziarenek czarnego pieprzu i małej łodydze kopru. Zalać odrobiną przegotowanej wody, pozakręcać słoiki i gotowe.

Przecier świetnie nadaje się do zupy ogórkowej.

 

 

 

Zdjęcie - Przecier z ogórków - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Przecier z ogórków - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

Przepisy z tych kategorii

20

Sałatka z ogórków, marchewki i…

duszek duszek
Potrawy regionalne

3

Sałatka z awokado i ogórka

figmara figmara
figowe smaki

2

Sałatka ze słonecznikiem i ana…

kasandraa6 kasandraa6
Magia w kuchni

4

Wędzona makrela do chleba z su…

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

3

Mizeria

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

3

Sałatka z kabanosem i cebulkam…

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Przepisy z tych kategorii

2

Zdrowa surówka z selera

Kulinarne przygody Gatity Kulinarne przygody Gatity
Kulinarne przygody Gatity

1

Placki z ziemniaków i kiszonej…

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Klopsiki Tikka masala

Ostra Na Słodko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko

Sałatka Cezar

burczymiwbrzuchu burczymiwbrzuchu
burczymiwbrzuchu

1

Sałatka z wędzonego kurczaka p…

mariwanna mariwanna
Obiad gotowy!

1

Sałatka z białej fasoli

kasandraa6 kasandraa6
Magia w kuchni