Przecier z ogórków

ogórki gruntowe

koper

chrzan

listki laurowe

pieprz w ziarnach

czosnek

sól

 

Ogórki umyć, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. W garnku zagotować wodę z solą (na każdy litr 2 płaskie łyżki soli).

Do małych słoiczków (250ml) nakładać starte ogórki. Włożyć po jednym ząbku czosnku, jednym listku laurowym, małym kawałku chrzanu. Dodać po 5 ziarenek czarnego pieprzu i małej łodydze kopru. Zalać odrobiną przegotowanej wody, pozakręcać słoiki i gotowe.

Przecier świetnie nadaje się do zupy ogórkowej.

 

 

 

Zdjęcie - Przecier z ogórków - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Przecier z ogórków - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

Przepisy z tych kategorii

20

Sałatka z ogórków, marchewki i…

duszek duszek
Potrawy regionalne

Muffinki dyniowe z czekoladą

Kaś Kaś
Bake&Taste

Jesienna zupa z soczewicą, mak…

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Dyniowe whoopie pies

Wypieki Pauli Wypieki Pauli
Wypieki Pauli

Chlebek dyniowy z nasionami ko…

mopswkuchni mopswkuchni
Mops w kuchni

1

Dyniowe batoniki owsiane z cze…

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Przepisy z tych kategorii

Żeberka w kiszonej kapuście w…

Laura Laura
Cafe Babilon

Sałatka z figami i żurawiną

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Zupa z pasternaku i selera na…

Olerek Olerek
ola-w-kuchni

1

Dyniowe babeczki

Wypieki Pauli Wypieki Pauli
Wypieki Pauli

1

Sałatka z pieczoną dynią

kasandraa6 kasandraa6
Magia w kuchni

Dyniowe pieczywo z pesto szpin…

kasandraa6 kasandraa6
Magia w kuchni