Przecier z ogórków

ogórki gruntowe

koper

chrzan

listki laurowe

pieprz w ziarnach

czosnek

sól

 

Ogórki umyć, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. W garnku zagotować wodę z solą (na każdy litr 2 płaskie łyżki soli).

Do małych słoiczków (250ml) nakładać starte ogórki. Włożyć po jednym ząbku czosnku, jednym listku laurowym, małym kawałku chrzanu. Dodać po 5 ziarenek czarnego pieprzu i małej łodydze kopru. Zalać odrobiną przegotowanej wody, pozakręcać słoiki i gotowe.

Przecier świetnie nadaje się do zupy ogórkowej.

 

 

 

Zdjęcie - Przecier z ogórków - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Przecier z ogórków - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

Przepisy z tych kategorii

20

Sałatka z ogórków, marchewki i…

duszek duszek
Potrawy regionalne

Bruschetta z bobem

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Sałatka z fasolki szparagowej…

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

Naleśniki "Bolognese"

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Kiszone pomidory

Słodki-kompromis Słodki-kompromis
Słodki Kompromis

Lekka sałatka na lato

Karolka Karolka
Przysmaki Karolki

Przepisy z tych kategorii

Bób gotowany z masłem

zacisze kuchenne zacisze kuchenne
zacisze kuchenne

Botwinkowa

Aleglodomorek Aleglodomorek
Aleglodomorek

Tarta szpinakowo-truskawkowa

bazylia bazylia
Kuchnia Bazylii

1

Pulpety w młodej kapuście

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Risotto ze szparagami

Kasia Kasia
Pełny talerz

Dżem rabarbarowo-truskawkowy

Wypieki Pauli Wypieki Pauli
Wypieki Pauli