Przecier z ogórków

ogórki gruntowe

koper

chrzan

listki laurowe

pieprz w ziarnach

czosnek

sól

 

Ogórki umyć, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. W garnku zagotować wodę z solą (na każdy litr 2 płaskie łyżki soli).

Do małych słoiczków (250ml) nakładać starte ogórki. Włożyć po jednym ząbku czosnku, jednym listku laurowym, małym kawałku chrzanu. Dodać po 5 ziarenek czarnego pieprzu i małej łodydze kopru. Zalać odrobiną przegotowanej wody, pozakręcać słoiki i gotowe.

Przecier świetnie nadaje się do zupy ogórkowej.

 

 

 

Zdjęcie - Przecier z ogórków - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Przecier z ogórków - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

Przepisy z tych kategorii

20

Sałatka z ogórków, marchewki i…

duszek duszek
Potrawy regionalne

Najlepsze ogórki konserwowe

Kaś Kaś
Bake&Taste

1

Sałatka na zimę. Ogórek, papry…

Olivia Olivia
Apetyczne Debiuty

Odchudzający koktajl pietruszk…

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

1

Ogórki curry – ogórki kanapkow…

poezja-smaku poezja-smaku
Poezja Smaku

Korniszony

aronia aronia
Wiem co jem

Przepisy z tych kategorii

Sałatka Coleslaw z młodej kapu…

Abbra Abbra
Moje Kucharzenie

1

Sałatka z ogórków i marchewki

Qchnia24 Qchnia24
Qchnia24

Lemoniada ogórkowa

Iwona Iwona
Smakowity blog kulinarny

Sałatka z ogórków z natką piet…

Qchnia24 Qchnia24
Qchnia24

1

Chłodnik ogórkowy

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

Koktajl arbuzowo - ogórkowy

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary