Przecier z ogórków

ogórki gruntowe

koper

chrzan

listki laurowe

pieprz w ziarnach

czosnek

sól

 

Ogórki umyć, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. W garnku zagotować wodę z solą (na każdy litr 2 płaskie łyżki soli).

Do małych słoiczków (250ml) nakładać starte ogórki. Włożyć po jednym ząbku czosnku, jednym listku laurowym, małym kawałku chrzanu. Dodać po 5 ziarenek czarnego pieprzu i małej łodydze kopru. Zalać odrobiną przegotowanej wody, pozakręcać słoiki i gotowe.

Przecier świetnie nadaje się do zupy ogórkowej.

 

 

 

Zdjęcie - Przecier z ogórków - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Przecier z ogórków - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

Przepisy z tych kategorii

20

Sałatka z ogórków, marchewki i…

duszek duszek
Potrawy regionalne

Chłodnik z selera naciowego i…

gochagotuje gochagotuje
Gocha gotuje!

Ogórki małosolne

kolorowo-torcikowo kolorowo-torcikowo
kolorowo-torcikowo

1

Ogórki w miodowej zalewie

mariwanna mariwanna
Obiad gotowy!

Ogórki małosolne Mariolki

Patyska Patyska
Smakołyki Alergika

2

Koniec samotności ogórków mało…

janiolka janiolka
Eksperyment sobotni

Przepisy z tych kategorii

Grzyby marynowane

ankawell ankawell
ŻYCIE OD KUCHNI

1

Ogórki w miodowej zalewie

mariwanna mariwanna
Obiad gotowy!

Ogórki małosolne Mariolki

Patyska Patyska
Smakołyki Alergika

Chutney agrestowy

burczymiwbrzuchu burczymiwbrzuchu
burczymiwbrzuchu

Dżem z poziomek i truskawek z…

MojeTworyPrzetwory MojeTworyPrzetwory
MojeTworyPrzetwory

1

Konfitura z jagód i lawendy -…

MojeTworyPrzetwory MojeTworyPrzetwory
MojeTworyPrzetwory