Przecier z ogórków

ogórki gruntowe

koper

chrzan

listki laurowe

pieprz w ziarnach

czosnek

sól

 

Ogórki umyć, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. W garnku zagotować wodę z solą (na każdy litr 2 płaskie łyżki soli).

Do małych słoiczków (250ml) nakładać starte ogórki. Włożyć po jednym ząbku czosnku, jednym listku laurowym, małym kawałku chrzanu. Dodać po 5 ziarenek czarnego pieprzu i małej łodydze kopru. Zalać odrobiną przegotowanej wody, pozakręcać słoiki i gotowe.

Przecier świetnie nadaje się do zupy ogórkowej.

 

 

 

Zdjęcie - Przecier z ogórków - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Przecier z ogórków - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

Przepisy z tych kategorii

18

Sałatka z ogórków, marchewki i…

duszek duszek
Potrawy regionalne

2

Majonez domowy

MojeTworyPrzetwory MojeTworyPrzetwory
MojeTworyPrzetwory

3

Chrzan z imbirem

burczymiwbrzuchu burczymiwbrzuchu
burczymiwbrzuchu

Czekoladowe kulki do mleka

burczymiwbrzuchu burczymiwbrzuchu
burczymiwbrzuchu

1

Zakwas żytnio-owsiany na wielk…

Kulinarne przygody Gatity Kulinarne przygody Gatity
Kulinarne przygody Gatity

2

Śledzie z domową musztardą

Laura Laura
Cafe Babilon

Przepisy z tych kategorii

Majonez wegański

Patyska Patyska
Smakołyki Alergika

3

Domowa musztarda (piekielnie o…

Ali Ali
Pieczenie chleba i inne przepisy

7

Bazyliowe pesto

Kulinarne przygody Gatity Kulinarne przygody Gatity
Kulinarne przygody Gatity

2

Granola – pyszna i pachnąca na…

ulcik ulcik
Kuchnia na wzgórzu

2

Marmolada pomarańczowa

waniliowa chmurka waniliowa chmurka
Waniliowa Chmurka

2

Smalec z suszonymi pomidorami

burczymiwbrzuchu burczymiwbrzuchu
burczymiwbrzuchu