Przecier z ogórków

ogórki gruntowe

koper

chrzan

listki laurowe

pieprz w ziarnach

czosnek

sól

 

Ogórki umyć, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. W garnku zagotować wodę z solą (na każdy litr 2 płaskie łyżki soli).

Do małych słoiczków (250ml) nakładać starte ogórki. Włożyć po jednym ząbku czosnku, jednym listku laurowym, małym kawałku chrzanu. Dodać po 5 ziarenek czarnego pieprzu i małej łodydze kopru. Zalać odrobiną przegotowanej wody, pozakręcać słoiki i gotowe.

Przecier świetnie nadaje się do zupy ogórkowej.

 

 

 

Zdjęcie - Przecier z ogórków - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Przecier z ogórków - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

Przepisy z tych kategorii

20

Sałatka z ogórków, marchewki i…

duszek duszek
Potrawy regionalne

Chowder z łososiem

kasiac kasiac
Posadzone i zjedzone

Zupa krem brokułowo - jarmużow…

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

Baba ghanoush opcjonalnie bezs…

Patyska Patyska
Smakołyki Alergika

Węgierska zupa gulaszowa

Iwona Iwona
Smakowity blog kulinarny

Kopytka dyniowe na maśle szałw…

Ostra Na Słodko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko

Przepisy z tych kategorii

1

Drożdżówka dyniowa

ugotujmyto.pl ugotujmyto.pl
Ugotujmy To...

Dyniowe ślimaczki drożdżowe

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Paprykarz do słoików

Bożena Bożena
Moje domowe kucharzenie

2

Lubelskie cebularze

mariwanna mariwanna
Obiad gotowy!

1

Korzenna tarta z dynią

gin gin
Pożeraczka czyli raz a dobrze

Makaron z wieprzowiną, groszki…

Antenka Antenka
Smaczny Kąsek