Przecier z ogórków

ogórki gruntowe

koper

chrzan

listki laurowe

pieprz w ziarnach

czosnek

sól

 

Ogórki umyć, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. W garnku zagotować wodę z solą (na każdy litr 2 płaskie łyżki soli).

Do małych słoiczków (250ml) nakładać starte ogórki. Włożyć po jednym ząbku czosnku, jednym listku laurowym, małym kawałku chrzanu. Dodać po 5 ziarenek czarnego pieprzu i małej łodydze kopru. Zalać odrobiną przegotowanej wody, pozakręcać słoiki i gotowe.

Przecier świetnie nadaje się do zupy ogórkowej.

 

 

 

Zdjęcie - Przecier z ogórków - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Przecier z ogórków - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

Przepisy z tych kategorii

20

Sałatka z ogórków, marchewki i…

duszek duszek
Potrawy regionalne

Sałatka szwedzka

mariwanna mariwanna
Obiad gotowy!

Chleb z ogórkami kiszonymi na…

Tosia i Śliwka Tosia i Śliwka
Smakowity chleb

Chłodnik z ogórka, avocado i m…

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Raw chłodnik ogórkowy - Co na…

edysqa edysqa
Co na wege obiad?

1

Ogórki w sorbecie i sezon ogór…

Amber Amber
Kuchennymi drzwiami

Przepisy z tych kategorii

2

Sałatka z buraczków z korniszo…

Ewa Sidor Ewa Sidor
Moja kuchnia Malutka i reszta domu

2

Ogórki małosolne

ankawell ankawell
ŻYCIE OD KUCHNI

2

Sałatka z kalafiorem i ogórkie…

Madzia111 Madzia111
Smakowite Dania

2

Ogórki faszerowane + film

Madzia111 Madzia111
Smakowite Dania

3

Tabbouleh

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Ogórkowe "spaghetti"

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit