Przecier z ogórków

ogórki gruntowe

koper

chrzan

listki laurowe

pieprz w ziarnach

czosnek

sól

 

Ogórki umyć, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. W garnku zagotować wodę z solą (na każdy litr 2 płaskie łyżki soli).

Do małych słoiczków (250ml) nakładać starte ogórki. Włożyć po jednym ząbku czosnku, jednym listku laurowym, małym kawałku chrzanu. Dodać po 5 ziarenek czarnego pieprzu i małej łodydze kopru. Zalać odrobiną przegotowanej wody, pozakręcać słoiki i gotowe.

Przecier świetnie nadaje się do zupy ogórkowej.

 

 

 

Zdjęcie - Przecier z ogórków - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Przecier z ogórków - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

Przepisy z tych kategorii

20

Sałatka z ogórków, marchewki i…

duszek duszek
Potrawy regionalne

Papierówki.Z lawendą,bazylią i…

Amber Amber
Kuchennymi drzwiami

1

Marynowane ogórki w occie z br…

Gotowanie z pasją Gotowanie z pasją
Gotowanie z pasją

Czekośliwka – powidła śliwkowe…

Ostra Na Słodko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko

Sos pomidorowy – przetwory 201…

ulcik ulcik
Kuchnia na wzgórzu

Ocet śliwkowo - jabłkowy ...z…

Katka Katka
Co by tu zjeść?

Przepisy z tych kategorii

Pasta z fasoli

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Krem z pieczonej papryki z mas…

Karolka Karolka
Przysmaki Karolki

Pałki z kurczaka w sosie papry…

mopswkuchni mopswkuchni
Mops w kuchni

1

Burgery z białej fasoli

Agata Agata
Pensamientos en un plato

Warzywna lasagne z sosem z pie…

Słodki-kompromis Słodki-kompromis
Słodki Kompromis

1

Sałatka ogórkowa Jakuba Kuroni…

janiolka janiolka
Eksperyment sobotni