Przecier z ogórków

ogórki gruntowe

koper

chrzan

listki laurowe

pieprz w ziarnach

czosnek

sól

 

Ogórki umyć, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. W garnku zagotować wodę z solą (na każdy litr 2 płaskie łyżki soli).

Do małych słoiczków (250ml) nakładać starte ogórki. Włożyć po jednym ząbku czosnku, jednym listku laurowym, małym kawałku chrzanu. Dodać po 5 ziarenek czarnego pieprzu i małej łodydze kopru. Zalać odrobiną przegotowanej wody, pozakręcać słoiki i gotowe.

Przecier świetnie nadaje się do zupy ogórkowej.

 

 

 

Zdjęcie - Przecier z ogórków - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Przecier z ogórków - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

Przepisy z tych kategorii

20

Sałatka z ogórków, marchewki i…

duszek duszek
Potrawy regionalne

Paprykarz do słoików

Bożena Bożena
Moje domowe kucharzenie

1

Domowy smalec ze skwarkami

kasiac kasiac
Posadzone i zjedzone

1

Marmolada z cebuli z jablkiem

mojacalabria mojacalabria
www.mojacalabria.com

Korzenny chutney z żurawiny

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

1

Dżem z jabłek - przepis podsta…

Kaś Kaś
Bake&Taste

Przepisy z tych kategorii

Chlebek dyniowo - cytrynowy

Antenka Antenka
Smaczny Kąsek

Schab duszony w sosie dyniowo-…

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Dynia i feta. Pieczone pierogi…

Amber Amber
Kuchennymi drzwiami

1

Ciasto dyniowe – najlepsze i n…

Ostra Na Słodko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko

Spaghetti z grzybami i pieczon…

zacisze kuchenne zacisze kuchenne
zacisze kuchenne

Polędwiczka wieprzowa zapiekan…

mopswkuchni mopswkuchni
Mops w kuchni