Przecier z ogórków

ogórki gruntowe

koper

chrzan

listki laurowe

pieprz w ziarnach

czosnek

sól

 

Ogórki umyć, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. W garnku zagotować wodę z solą (na każdy litr 2 płaskie łyżki soli).

Do małych słoiczków (250ml) nakładać starte ogórki. Włożyć po jednym ząbku czosnku, jednym listku laurowym, małym kawałku chrzanu. Dodać po 5 ziarenek czarnego pieprzu i małej łodydze kopru. Zalać odrobiną przegotowanej wody, pozakręcać słoiki i gotowe.

Przecier świetnie nadaje się do zupy ogórkowej.

 

 

 

Zdjęcie - Przecier z ogórków - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Przecier z ogórków - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

Przepisy z tych kategorii

20

Sałatka z ogórków, marchewki i…

duszek duszek
Potrawy regionalne

2

Sałatka makaronowa z wędzonym…

Nakryty Stoliczek Nakryty Stoliczek
Nakryty Stoliczek

Mizeria

Kulinarne przygody Gatity Kulinarne przygody Gatity
Kulinarne przygody Gatity

Ogórkowy duet

Christopher Christopher
Kulinarny karnet Christophera

3

Solianka

Patyska Patyska
Smakołyki Alergika

1

Suchi inaczej

Ewa Sidor Ewa Sidor
Moja kuchnia Malutka i reszta domu

Przepisy z tych kategorii

2

Konfitura z czerwonej cebuli

A_SE A_SE
Shabbyeat

1

Mikołajkowe prezenty...Dżem po…

mieszam mieszam
iwkuchni

2

Pikantny sos śliwkowy do mięs…

Ali Ali
Pieczenie chleba i inne przepisy

Suszona pigwa

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

2

Chrzan z buraczkami - domowej…

Kaś Kaś
Bake&Taste

3

Syrop z pigwy

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku