Przecier z ogórków

ogórki gruntowe

koper

chrzan

listki laurowe

pieprz w ziarnach

czosnek

sól

 

Ogórki umyć, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. W garnku zagotować wodę z solą (na każdy litr 2 płaskie łyżki soli).

Do małych słoiczków (250ml) nakładać starte ogórki. Włożyć po jednym ząbku czosnku, jednym listku laurowym, małym kawałku chrzanu. Dodać po 5 ziarenek czarnego pieprzu i małej łodydze kopru. Zalać odrobiną przegotowanej wody, pozakręcać słoiki i gotowe.

Przecier świetnie nadaje się do zupy ogórkowej.

 

 

 

Zdjęcie - Przecier z ogórków - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Przecier z ogórków - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

Przepisy z tych kategorii

20

Sałatka z ogórków, marchewki i…

duszek duszek
Potrawy regionalne

1

Surówka z ogórka i cukinii - d…

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

2

Sos sałatkowy Vinegret z ogórk…

Ewa Sidor Ewa Sidor
Moja kuchnia Malutka i reszta domu

1

Zieleń jarmużu z jabłkiem i og…

Olerek Olerek
ola-w-kuchni

Pikle - przetwory z ogórków v.…

janiolka janiolka
Eksperyment sobotni

1

Marynowane ogórki w occie z br…

Gotowanie z pasją Gotowanie z pasją
Gotowanie z pasją

Przepisy z tych kategorii

2

Pasta paprykowa

Olerek Olerek
ola-w-kuchni

1

Pomidory do słoika na zimę

Smaczny dom Smaczny dom
Paszczak gotuje

Brzoskwinie w syropie

aronia aronia
Wiem co jem

Konfitura z ananasa

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

1

Konfitura z papryki z rozmaryn…

Patyska Patyska
Smakołyki Alergika

1

Chutney pomidorowy

Tyna Tyna
In cooking we trust