Przecier z ogórków

ogórki gruntowe

koper

chrzan

listki laurowe

pieprz w ziarnach

czosnek

sól

 

Ogórki umyć, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. W garnku zagotować wodę z solą (na każdy litr 2 płaskie łyżki soli).

Do małych słoiczków (250ml) nakładać starte ogórki. Włożyć po jednym ząbku czosnku, jednym listku laurowym, małym kawałku chrzanu. Dodać po 5 ziarenek czarnego pieprzu i małej łodydze kopru. Zalać odrobiną przegotowanej wody, pozakręcać słoiki i gotowe.

Przecier świetnie nadaje się do zupy ogórkowej.

 

 

 

Zdjęcie - Przecier z ogórków - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Przecier z ogórków - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

Przepisy z tych kategorii

20

Sałatka z ogórków, marchewki i…

duszek duszek
Potrawy regionalne

Zdrowa sałatka z czarnej fasol…

Ewa Sidor Ewa Sidor
Moja kuchnia Malutka i reszta domu

1

Tzatziki

zacisze kuchenne zacisze kuchenne
zacisze kuchenne

2

Koktajl ogórkowy

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

3

Sałatka ze świeżego ogórka, o…

figmara figmara
figowe smaki

Zupa ogórkowa z koperkiem

Pastelle Pastelle
Ósmy kolor tęczy

Przepisy z tych kategorii

2

Lekka sałatka z szynką i z sos…

Ewa Sidor Ewa Sidor
Moja kuchnia Malutka i reszta domu

1

Stek z kalafiora z jajkiem w k…

Słodki-kompromis Słodki-kompromis
Słodki Kompromis

3

Sałatka z awokado i ogórka

figmara figmara
figowe smaki

4

Sałatka ze słonecznikiem i ana…

kasandraa6 kasandraa6
Magia w kuchni

4

Wędzona makrela do chleba z su…

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

3

Mizeria

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary