Przecier z ogórków

ogórki gruntowe

koper

chrzan

listki laurowe

pieprz w ziarnach

czosnek

sól

 

Ogórki umyć, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. W garnku zagotować wodę z solą (na każdy litr 2 płaskie łyżki soli).

Do małych słoiczków (250ml) nakładać starte ogórki. Włożyć po jednym ząbku czosnku, jednym listku laurowym, małym kawałku chrzanu. Dodać po 5 ziarenek czarnego pieprzu i małej łodydze kopru. Zalać odrobiną przegotowanej wody, pozakręcać słoiki i gotowe.

Przecier świetnie nadaje się do zupy ogórkowej.

 

 

 

Zdjęcie - Przecier z ogórków - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Przecier z ogórków - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

Przepisy z tych kategorii

20

Sałatka z ogórków, marchewki i…

duszek duszek
Potrawy regionalne

Sos barbecue

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Koperkowa pasta z awokado i ja…

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

1

Ciasto z rabarbarem i budyniem

kasiac kasiac
Posadzone i zjedzone

Spaghetti z botwinką

Cris Cris
Zakamarki mojej kuchni

Sos beurre blanc

burczymiwbrzuchu burczymiwbrzuchu
burczymiwbrzuchu

Przepisy z tych kategorii

Tarta z rabarbarem

mariwanna mariwanna
Obiad gotowy!

Tarta ze szparagami

Samantha Samantha
kulinarny blog samanthy

Wytrawne muffiny

gin gin
Pożeraczka czyli raz a dobrze

Łosoś z rusztu z pikantną sals…

Iwona Iwona
Smakowity blog kulinarny

1

Przekładaniec, ciasto z rabarb…

ilovebake ilovebake
I Love Bake

3

Kotlety ziemniaczano-szpinakow…

Wedelka Wedelka
Kuchenne wzloty i upadki młodej mężatki