Przecier z ogórków

ogórki gruntowe

koper

chrzan

listki laurowe

pieprz w ziarnach

czosnek

sól

 

Ogórki umyć, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. W garnku zagotować wodę z solą (na każdy litr 2 płaskie łyżki soli).

Do małych słoiczków (250ml) nakładać starte ogórki. Włożyć po jednym ząbku czosnku, jednym listku laurowym, małym kawałku chrzanu. Dodać po 5 ziarenek czarnego pieprzu i małej łodydze kopru. Zalać odrobiną przegotowanej wody, pozakręcać słoiki i gotowe.

Przecier świetnie nadaje się do zupy ogórkowej.

 

 

 

Zdjęcie - Przecier z ogórków - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Przecier z ogórków - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

Przepisy z tych kategorii

20

Sałatka z ogórków, marchewki i…

duszek duszek
Potrawy regionalne

Spiralki z boczku na dymce

Christopher Christopher
Kulinarny karnet Christophera

Bułki dyniowe

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Brukselka z masłem orzechowym

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Cukinia zapiekana z grzybami

Kulinarne przygody Gatity Kulinarne przygody Gatity
Kulinarne przygody Gatity

Placki z zielonego groszku ze…

poezja-smaku poezja-smaku
Poezja Smaku

Przepisy z tych kategorii

Galaretka jeżynowo-różana

MojeTworyPrzetwory MojeTworyPrzetwory
MojeTworyPrzetwory

Keczup łagodny z cynamonową nu…

Kasia Kasia
Pełny talerz

1

Pomidory w słoiku w... sosie p…

Kasia Kasia
Pełny talerz

1

Borowiki marynowane z rozmaryn…

MojeTworyPrzetwory MojeTworyPrzetwory
MojeTworyPrzetwory

2

Wtorek z kaszą 25: jaglany kre…

burczymiwbrzuchu burczymiwbrzuchu
burczymiwbrzuchu

1

Aromatyczne suszone jabłka

Kulinarne przygody Gatity Kulinarne przygody Gatity
Kulinarne przygody Gatity