Prosty chlebek z masła orzechowego bez mąki

Prosty chlebek z masła orzechowego bez mąki

Nie uwierzysz jak szybko możesz przygotować sobie taki pyszny chlebek.  Smakuje równie dobrze z dodatkami słodkimi jak i wytrawnymi.  Nie potrzebujesz mąki, więc jest bez glutenu, lekki i mięciutki nawet dwa dni po upieczeniu.

Zdjęcie - Prosty chlebek z masła orzechowego bez mąki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Prosty chlebek z masła orzechowego bez mąki

Porcji: około 10 kromek

Składniki:

1 szklanka masła orzechowego (u mnie z kawałkami orzechów)

3 jajka

1 łyżka octu

1/2 łyżeczki sody

1 łyżeczka cukru lub mąki

Sposób przygotowania:

  1. Nastaw piekarnik na 170 st C i przygotuj podłużną blaszkę.
  2. W misce wymieszaj wszystkie składniki rózgą kuchenną, aż uzyskasz gładką masę.
  3. Wylej ciasto do formy i piecz około 20-25 minut.

Kategorie przepisów