Potrawka z wątróbki ala Strogonoff


Zamiast zupy z Ekwadoru mieliśmy więc na obiad potrawkę z wątróbki...
Składniki:
400g wątróbki z indyka
300g pieczarek
1 cebula
pół papryki
3 ogórki konserwowe
1 łyżka koncenteratu pomidorowego
1/3 szklanki białego wina
sól, pieprz, papryka, świeży rozmaryn, suszony tymianek
mąka do obtaczania
masło do smażenia
Wątróbkę oczyścić, pokroić na mniejsze kawałki. W woreczku wymieszać 4 łyżki mąki z pieprzem i papryką. Na patelni rozgrzać łyżkę masła, wątróbki włożyć do woreczka i potrząsnąć. Wątróbki wyjąć z woreczka, lekko strzepnąć, smażyć na rozgrzanym maśle, przekładać do miseczki. Solić dopiero po zdjęciu z patelni. Po usmażeniu wątróbki, dołożyć masło na patelnię, wrzucić cebulę, poddusić, dodać pokrojone pieczarki, gotować chwilę, dodać, dodać koncentrat, dolać wodę, wrzucić pokrojone ogórki, dolać wino, gotowac razem 10-15 minut.
Smacznego :)