Pomysł na krewetki

Pomysł na krewetki

Zdjęcie - Pomysł na krewetki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Udało mi się kupić świeże i ładne krewetki po raz pierwszy miałam problem co z nich zrobić. Koncepcje były różne: risotto z cukinią i krewetkami, krewetki z czosnkiem i pietruszką, grillowane i z pomidorami.
Upał zadecydował, że będzie lekka krewetkowa przystawka.
Szybka improwizacja i wyszło doskonałe i ekspresowe danie. Krewetki miały w sobie tyle smaku i aromatu morza…Wspaniale smakowały w towarzystwie cukinii. Przystawka pyszne, szybkie i delikatne – koniecznie spróbujcie!

SKŁADNIKI:
300 g krewetek tygrysich
1 mała cukinia
1 posiekany ząbek czosnku
oliwa z oliwek – użyłam Minini extra vergine

Krewetki oczyść i osusz.Ja z reguły zostawiam ogonki.
Cukinię umyj dokładnie i obieraczką do warzyw lub łopatka do sera wytnij długie, cienkie plastry.
Krewetki owiń plastrami cukinii i przymocuj wykałaczką.
Na patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy z oliwek i wrzuć przeciśnięty ząbek czosnku. Chwilę podsmaż i dodaj krewetki.
Krewetki krótko przesmaż z dwóch stron , zdejmij z patelni i od razu podawaj.

SMACZNEGO icon smile Pomysł na krewetki

Zdjęcie - Pomysł na krewetki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - Pomysł na krewetki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów