Pomidory z ziołową kaszą jaglaną
            Od rozpoczęcia roku szkolnego minęło zaledwie 3 dni a już się czuje, że życie po wakacjach nabrało innego tempa. Wszyscy podążają w stronę szkół, przedszkoli, potem do pracy, a po południu życie płynie w odwrotnym kierunku. Bywa, że nie mamy czasu na przygotowanie skomplikowanych potraw, dlatego idę z pomocą. Pomidory są tak pyszne, że nie mogę przestać ich jeść dlatego muszą się pojawiać w każdym daniu. Dziś pomysł jest taki: świeże pomidory z fetą i ziołową kaszą jaglaną. Spróbujcie!

- 100g kaszy jaglanej suchej
 - 50g sera feta
 - 4 pomidory
 - 2 łyżki siekanej pietruszki
 - 1 łyżka siekanej bazylii
 - oliwa z oliwek
 - sól, pieprz
 
Kaszę gotuję wg przepisu.
Pomidory kroję w ósemki, układam na talerzu. Ostudzoną kaszę mieszam z pokruszoną fetą, ziołami, solą, pieprzem i odrobiną oliwy.
Na pomidory wykładam kaszę, podaję.
 