Polędwica kebabowa

Polędwica kebabowa
Pomysł na polędwicę kebabową znalazłam tutaj..dodatkowo dodałam do przyprawy soli..ale to wedle gustu ..Taka polędwica najlepiej smakuje jak dobrze ostygnie..ale ja nie mogłam się oprzeć i musiałam spróbować od razu po upieczeniu.. widać na zdjęciu poniżej ..Polecam..mało pracy i mało składników..a efekt pyszny..
Zdjęcie - Polędwica kebabowa - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
  • polędwica lub schab
  • olej
  • przyprawa do kebaba
  • sól
Mięso umyć i dokładnie osuszyć. Natrzeć oliwą oraz przyprawą z dodatkiem soli. Zawinąć w folię i odstawić na noc do lodówki.Na drugi dzień naczynie żaroodporne wysmarować oliwą. Mięso wyjąc z folii i przełożyć do naczynia żaroodpornego.Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni. Piec około 35-40 minut, co jakiś czas podlewać powstającym sosem [ ja przełożyłam mięso do rękawa i pod koniec pieczenia rozcięłam rękaw].Wyjąć i ostudzić.Pokroić w plastry i podawać na zimno do kanapek .
Zdjęcie - Polędwica kebabowa - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Polędwica kebabowa - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Polędwica kebabowa - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Polędwica kebabowa - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Polędwica kebabowa - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Polędwica kebabowa - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów