Płatki ryżowe z mlekiem migdałowym i malinami

Płatki ryżowe z mlekiem migdałowym i malinami

Zdjęcie - Płatki ryżowe z mlekiem migdałowym i malinami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Dzisiaj przepis na zdrowe i pyszne śniadanie : płatki ryżowe na ma mleku migdałowym z malinami...Pyszne, delikatne, aromatyczne - idealne na powitanie nowego dnia. Mleko migdałowe można zastąpić kokosowym lub zwykłym. Polecam :)


SKŁADNIKI na 1 porcję:
40 g płatków ryżowych błyskawicznych
200 ml mleka migdałowego np. z tego przepisu
150 g malin
10 g płatków migdałowych
ew. miód, stewia do smaku

Płatki migdałowe podpraż na suchej patelni na złoty kolor.
Mleko zagotuj, wsyp płatki ryżowe i zagotuj.Gotuj przez 2 minuty cały czas mieszając.Na koniec wsyp maliny.Wymieszaj.
Ryż przełóż do miseczki i posyp płatkami migdałowymi.



1 porcja zawiera średnio:

energia: 307 kcal
białko: 5,6 g
węglowodany: 64 g
błonnik: 3,8 g
tłuszcze: 11,7 g
cholesterol: 0 mg


Zdjęcie - Płatki ryżowe z mlekiem migdałowym i malinami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów