Placki z bananami i jabłkami

Zawsze robię placki tylko z jabłkami , tym razem kombinowałam z bananami i cynamonem - eksperyment się udał - placki wyszły bardzo smaczne .

Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany .

2 jajka+łyżeczkę cukru rozbełtać rózgą do ubijania piany , wlać trochę mleka , dodać ok.1 filiżanki mąki + pół łyżeczki sody . Dokładnie wymieszać ( nie może być grudek ) . Jeżeli ciasto jest za gęste - dolać mleka , jeżeli za rzadkie - dosypać trochę mąki . Można dodać trochę śmietany ( ja dodałam 1 łyżeczkę ) .

Do gotowego ciasta dodać starte na grubej tarce jabłko i pokrojonego banana + trochę cynamonu . Wymieszać , usmażyć placki . Gotowe placki posypać cukrem pudrem .

Zdjęcie - Placki z bananami i jabłkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przepisy z tych kategorii

1

Sałatka sułtańska z miażdżonym…

Gotowanie z pasją Gotowanie z pasją
Gotowanie z pasją

116: Tatusiowa owsianka

Kaczuszka Kaczuszka
blog bardzo kulinarny

3

Ciasteczka owsiane z czekoladą…

Tyna Tyna
In cooking we trust

1

Pomarańczowa babka drożdżowa

burczymiwbrzuchu burczymiwbrzuchu
burczymiwbrzuchu

Bardzo kakaowa babka z czekola…

MojeTworyPrzetwory MojeTworyPrzetwory
MojeTworyPrzetwory

4

Wielkanocne śniadanie - awokad…

Christopher Christopher
Kulinarny karnet Christophera

Przepisy z tych kategorii

1

Bazyliowe jajka

Antenka Antenka
Smaczny Kąsek

Jajka faszerowane curry

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Jajka faszerowane z rzeżuchą

Ali Ali
Pieczenie chleba i inne przepisy

Jajka w pomidorach

A_SE A_SE
Shabbyeat

3

Jajka faszerowane tatarem z wę…

Nakryty Stoliczek Nakryty Stoliczek
Nakryty Stoliczek

Biała kiełbasa z jajkami

A_SE A_SE
Shabbyeat