Placki z bananami i jabłkami

Zawsze robię placki tylko z jabłkami , tym razem kombinowałam z bananami i cynamonem - eksperyment się udał - placki wyszły bardzo smaczne .

Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany .

2 jajka+łyżeczkę cukru rozbełtać rózgą do ubijania piany , wlać trochę mleka , dodać ok.1 filiżanki mąki + pół łyżeczki sody . Dokładnie wymieszać ( nie może być grudek ) . Jeżeli ciasto jest za gęste - dolać mleka , jeżeli za rzadkie - dosypać trochę mąki . Można dodać trochę śmietany ( ja dodałam 1 łyżeczkę ) .

Do gotowego ciasta dodać starte na grubej tarce jabłko i pokrojonego banana + trochę cynamonu . Wymieszać , usmażyć placki . Gotowe placki posypać cukrem pudrem .

Zdjęcie - Placki z bananami i jabłkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przepisy z tych kategorii

Najłatwiejsze ciasto z rabarba…

kasiac kasiac
Posadzone i zjedzone

Koktajl bananowy z masłem orze…

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Smażone biale szparagi z sosem…

Ostra Na Słodko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko

2

Jogurtowiec brzoskwiniowy

Nakryty Stoliczek Nakryty Stoliczek
Nakryty Stoliczek

1

Jabłko duszone z czerwoną cebu…

figmara figmara
figowe smaki

Waniliowe ciasto z rabarbarem…

Majana Majana
Majanowe pieczenie

Przepisy z tych kategorii

1

Ciastka owsiane z żurawiną i m…

Aleglodomorek Aleglodomorek
Aleglodomorek

Schabowe panierowane w parmeza…

janiolka janiolka
Eksperyment sobotni

2

Kasza jaglana na słodko

napiecyku napiecyku
napiecyku

Maślana szarlotka z kruszonką…

Patyska Patyska
Smakołyki Alergika

2

Francuskie ciasto jabłkowe

Dzi Dzi
karmelowy

5

Jabłecznik „francuski”

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty