Placki bananowe

Placki bananowe

Proste, smaczne placki bananowe, które można przygotować na śniadanie, obiad, podwieczorek lub kolację. Są dość sycące i dodają energii. Robi się je błyskawicznie! Świetnie smakują z syropem klonowym.  Pokochają je i dzieci i dorośli 🙂

Print Placki bananowePorcje

7

plackówSkładniki
  • 1 duży dojrzały banan

  • 1 jajko

  • ½ szklanki mąki pszennej

  • ½ łyżeczki cynamonu

  • 1 łyżeczka sody

  • 1 łyżka mleka

  • Dodatkowo :
  • olej do smażenia

  • syrop klonowy

  • dżem

Przygotowanie
  • Do miski wbić jajko, rozmącić widelcem. Dodać obranego banana, rozgnieść widelcem i wymieszać z jajkiem. Dodać pozostałe składniki : mąkę, cynamon, sodę i mleko. Dokładnie wymieszać.
  • Na patelni rozgrzać olej, nakładać po łyżce ciasta. Smażyć na średnim ogniu po około 2 minuty z każdej strony. Odsączyć na ręczniku papierowym. Podawać z syropem klonowym lub ulubionym dżemem.

Kategorie przepisów