pierś kurczaka z białą kiełbasą

pierś kurczaka z białą kiełbasą
A oto właśnie ta propozycja trzymana w zanadrzu (w ogóle co to za słowo? gdzie to zanadrze jest?)

Pierś kurczaka z białą kiełbasą (2porcje)
  • 2 pojedyncze piersi kurczaka
  • 2 białe surowe kiełbaski
  • 6 plasterków boczku lub szynki dojrzewającej
  • 2 plasterki sera np salami
  • sól
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka musztardy francuskiej z gorczycą
  • 1 łyżka oleju
Zdjęcie - pierś kurczaka z białą kiełbasą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Kiełbasę należy zalać wrzątkiem i odczekać ok 5 minut. Następnie posmarować olejem i podpiec ok 10 minut w 180 stopniach, posmarować glazurą z miodu i musztardy i piec jeszcze ok 15 minut. Kiedy kiełbaska jest gotowa rozcinamy piersi kurczaka w poziomie na pół, solimy(pierś można trochę rozbić wtedy łatwiej się zawinie, ja jednak tego nie zrobiłam). Na środku układamy upieczoną kiełbaskę razem z odrobiną sosu, który pozostał po pieczeniu, ser i zawijamy. Owijamy boczkiem lub szynka dojrzewającą. Dobrze jest do pieczenia spiąć wykałaczkami. Roladki pieczemy ok 20-25 minut w 180 stopniach.

Kategorie przepisów