Pierś kurczaka w liściach szpinaku nadziewana gorgonzolą

Zdjęcie - Pierś kurczaka w liściach szpinaku nadziewana gorgonzolą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przepyszna improwizacja ze szpinakiem – tym razem w towarzystwie kurczaka i kremowej gorgonzoli… Polecam!

SKŁADNKI:
2 duże piersi kurczaka
2 grube plastry gorgonzoli (użyłam dolce)
ok.6 dużych liści szpinaku
sól, pieprz
1 ząbek czosnku

Piersi kurczaka umyj, osusz i natnij wzdłuż (nie do końca)tworząc kieszonkę. W kieszonkę włóż plastry gorgonzoli. Pierś kurczaka natrzyj ząbkiem czosnku, lekko posól i popieprz.
Liście szpinaku umyj pod gorącą wodą, by lekko zmiękły, osusz papierowym ręcznikiem i owiń liśćmi oba kawałki mięsa.
Tak przygotowane piersi owiń folia aluminiową i wsadżź do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na 25 minut lub ugotuj na parze.
Po upieczeniu odstaw na parę minut i podawaj.
Zdjęcie - Pierś kurczaka w liściach szpinaku nadziewana gorgonzolą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przepisy z tych kategorii

Rolada z indyka z nadzieniem d…

Dzi Dzi
karmelowy

Balotyna z kaczki

Christopher Christopher
Kulinarny karnet Christophera

1

Świąteczna kaczka pieczona z…

Dzi Dzi
karmelowy

2

Łopatka w sosie paprykowym

Ewa Sidor Ewa Sidor
Moja kuchnia Malutka i reszta domu

1

Wołowina po burgundzku (Boeuf…

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

1

Kaczka pieczona z sosem śliwko…

Laura Laura
Cafe Babilon

Przepisy z tych kategorii

Orzechowe pierożki w sosie pom…

Christopher Christopher
Kulinarny karnet Christophera

1

Tarta ze szpinakiem i bakłażan…

Agata Agata
Pensamientos en un plato

1

Babeczki piernikowe z kremem c…

Wszędobylskie Wszędobylskie
Wszędobylskie

1

Sernik brokułowy

Christopher Christopher
Kulinarny karnet Christophera

Rolada szpinakowa z łososiem

Abbra Abbra
Moje Kucharzenie

Pierogi z kaszą jęczmienną i o…

Słodki-kompromis Słodki-kompromis
Słodki Kompromis