Pierś kurczaka w liściach szpinaku nadziewana gorgonzolą

Zdjęcie - Pierś kurczaka w liściach szpinaku nadziewana gorgonzolą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przepyszna improwizacja ze szpinakiem – tym razem w towarzystwie kurczaka i kremowej gorgonzoli… Polecam!

SKŁADNKI:
2 duże piersi kurczaka
2 grube plastry gorgonzoli (użyłam dolce)
ok.6 dużych liści szpinaku
sól, pieprz
1 ząbek czosnku

Piersi kurczaka umyj, osusz i natnij wzdłuż (nie do końca)tworząc kieszonkę. W kieszonkę włóż plastry gorgonzoli. Pierś kurczaka natrzyj ząbkiem czosnku, lekko posól i popieprz.
Liście szpinaku umyj pod gorącą wodą, by lekko zmiękły, osusz papierowym ręcznikiem i owiń liśćmi oba kawałki mięsa.
Tak przygotowane piersi owiń folia aluminiową i wsadżź do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na 25 minut lub ugotuj na parze.
Po upieczeniu odstaw na parę minut i podawaj.
Zdjęcie - Pierś kurczaka w liściach szpinaku nadziewana gorgonzolą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przepisy z tych kategorii

Kurczak z patelni w kremowym s…

Dzi Dzi
karmelowy

1

Kotlety mielone z ziołami i pa…

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

1

Buraczane gnocchi

Kulinarne przygody Gatity Kulinarne przygody Gatity
Kulinarne przygody Gatity

Steki z grzybami leśnymi

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

1

Curry z ziemniakami i fasolką

Kulinarne przygody Gatity Kulinarne przygody Gatity
Kulinarne przygody Gatity

6

Kurczak na żniwa

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Przepisy z tych kategorii

Makaron kokardki z żółtą cukin…

Gotowanie z pasją Gotowanie z pasją
Gotowanie z pasją

1

Letni obiad – pyszny przepis n…

ulcik ulcik
Kuchnia na wzgórzu

2

Zapraszam na placuszki

Karolka Karolka
Przysmaki Karolki

5

Pulpeciki drobiowe w sosie kop…

kolorowo-torcikowo kolorowo-torcikowo
kolorowo-torcikowo

Polędwiczki dorsza z kurkami

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

2

Szaszłyki z kurczakiem i warzy…

poezja-smaku poezja-smaku
Poezja Smaku