Pierś kurczaka w liściach szpinaku nadziewana gorgonzolą

Zdjęcie - Pierś kurczaka w liściach szpinaku nadziewana gorgonzolą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przepyszna improwizacja ze szpinakiem – tym razem w towarzystwie kurczaka i kremowej gorgonzoli… Polecam!

SKŁADNKI:
2 duże piersi kurczaka
2 grube plastry gorgonzoli (użyłam dolce)
ok.6 dużych liści szpinaku
sól, pieprz
1 ząbek czosnku

Piersi kurczaka umyj, osusz i natnij wzdłuż (nie do końca)tworząc kieszonkę. W kieszonkę włóż plastry gorgonzoli. Pierś kurczaka natrzyj ząbkiem czosnku, lekko posól i popieprz.
Liście szpinaku umyj pod gorącą wodą, by lekko zmiękły, osusz papierowym ręcznikiem i owiń liśćmi oba kawałki mięsa.
Tak przygotowane piersi owiń folia aluminiową i wsadżź do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na 25 minut lub ugotuj na parze.
Po upieczeniu odstaw na parę minut i podawaj.
Zdjęcie - Pierś kurczaka w liściach szpinaku nadziewana gorgonzolą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przepisy z tych kategorii

Letnie curry warzywne

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

1

Bakłażan faszerowany mięsem mi…

Iwona Iwona
Smakowity blog kulinarny

Knedle ze śliwkami przepis kro…

ilovebake ilovebake
I Love Bake

Galette pełnoziarniste z bakła…

zacisze kuchenne zacisze kuchenne
zacisze kuchenne

Makaron z kurczakiem, cukinią…

Dzi Dzi
karmelowy

1

Makaron z cukinii z bazyliowym…

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

Przepisy z tych kategorii

Kukurydza z patelni

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

1

Słodka cebula balsamiczna

Patyska Patyska
Smakołyki Alergika

Pochwała prostoty - sałatka z…

Karolka Karolka
Przysmaki Karolki

1

Warzywa zapiekane z kurczakiem…

Małgorzata Małgorzata
Codzienna kuchnia niecodzienna

1

Ljutenica - bułgarska pasta z…

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

Acquacotta. Zupa na kamieniu.…

Amber Amber
Kuchennymi drzwiami