Pierś kurczaka w liściach szpinaku nadziewana gorgonzolą

Zdjęcie - Pierś kurczaka w liściach szpinaku nadziewana gorgonzolą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przepyszna improwizacja ze szpinakiem – tym razem w towarzystwie kurczaka i kremowej gorgonzoli… Polecam!

SKŁADNKI:
2 duże piersi kurczaka
2 grube plastry gorgonzoli (użyłam dolce)
ok.6 dużych liści szpinaku
sól, pieprz
1 ząbek czosnku

Piersi kurczaka umyj, osusz i natnij wzdłuż (nie do końca)tworząc kieszonkę. W kieszonkę włóż plastry gorgonzoli. Pierś kurczaka natrzyj ząbkiem czosnku, lekko posól i popieprz.
Liście szpinaku umyj pod gorącą wodą, by lekko zmiękły, osusz papierowym ręcznikiem i owiń liśćmi oba kawałki mięsa.
Tak przygotowane piersi owiń folia aluminiową i wsadżź do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na 25 minut lub ugotuj na parze.
Po upieczeniu odstaw na parę minut i podawaj.
Zdjęcie - Pierś kurczaka w liściach szpinaku nadziewana gorgonzolą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przepisy z tych kategorii

Ciasteczka żytnie na miodzie

napiecyku napiecyku
napiecyku

Tortille szpinakowe

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

1

Ryż z kurczakiem po hiszpańsku

poezja-smaku poezja-smaku
Poezja Smaku

4

Piersi z kurczaka w cieście cz…

mapik2705 mapik2705
Świat Domowej Kuchni

Polędwiczka ze szpinakiem

mariwanna mariwanna
Obiad gotowy!

1

Jajko w koszulce, szparagi i g…

Ali Ali
Pieczenie chleba i inne przepisy

Przepisy z tych kategorii

1

Pierożki kakaowe z pieczoną dy…

Amber Amber
Kuchennymi drzwiami

1

Cannoli siciliani

mojacalabria mojacalabria
www.mojacalabria.com

Colomba wielkanocna w wersji…

Cris Cris
Zakamarki mojej kuchni

Biscotti z lawendą i cytryną

gin gin
Pożeraczka czyli raz a dobrze

Ossobuco, czyli gicz cielęca p…

Iwona Iwona
Smakowity blog kulinarny

1

Panna cotta dla opornych

Dorota Dorota
SuperStyler