Pierś kurczaka w liściach szpinaku nadziewana gorgonzolą

Zdjęcie - Pierś kurczaka w liściach szpinaku nadziewana gorgonzolą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przepyszna improwizacja ze szpinakiem – tym razem w towarzystwie kurczaka i kremowej gorgonzoli… Polecam!

SKŁADNKI:
2 duże piersi kurczaka
2 grube plastry gorgonzoli (użyłam dolce)
ok.6 dużych liści szpinaku
sól, pieprz
1 ząbek czosnku

Piersi kurczaka umyj, osusz i natnij wzdłuż (nie do końca)tworząc kieszonkę. W kieszonkę włóż plastry gorgonzoli. Pierś kurczaka natrzyj ząbkiem czosnku, lekko posól i popieprz.
Liście szpinaku umyj pod gorącą wodą, by lekko zmiękły, osusz papierowym ręcznikiem i owiń liśćmi oba kawałki mięsa.
Tak przygotowane piersi owiń folia aluminiową i wsadżź do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na 25 minut lub ugotuj na parze.
Po upieczeniu odstaw na parę minut i podawaj.
Zdjęcie - Pierś kurczaka w liściach szpinaku nadziewana gorgonzolą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przepisy z tych kategorii

Zupa owocowa (wiśniowa)

mariwanna mariwanna
Obiad gotowy!

Placki z bobu i cukinii

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Chłodnik z ogórka, avocado i m…

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Cukinia zapiekana z mozzarellą…

napiecyku napiecyku
napiecyku

2

Letnia zupa z makaronem

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Makaron z bobem i ricottą

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

Przepisy z tych kategorii

Bruschetta na cukinii

burczymiwbrzuchu burczymiwbrzuchu
burczymiwbrzuchu

1

Deser cytrynowo-gruszkowy (na…

Konsti Konsti
Apparecchiamo?

1

Grillowane kofty

mariwanna mariwanna
Obiad gotowy!

2

Drożdżowe rogaliki z białym se…

morrigan morrigan
Kobieta w lustrach

1

Duńskie klopsiki z zapiekanką…

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

1

Tiramisu z malinami

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit