Pierś kurczaka w liściach szpinaku nadziewana gorgonzolą

Zdjęcie - Pierś kurczaka w liściach szpinaku nadziewana gorgonzolą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przepyszna improwizacja ze szpinakiem – tym razem w towarzystwie kurczaka i kremowej gorgonzoli… Polecam!

SKŁADNKI:
2 duże piersi kurczaka
2 grube plastry gorgonzoli (użyłam dolce)
ok.6 dużych liści szpinaku
sól, pieprz
1 ząbek czosnku

Piersi kurczaka umyj, osusz i natnij wzdłuż (nie do końca)tworząc kieszonkę. W kieszonkę włóż plastry gorgonzoli. Pierś kurczaka natrzyj ząbkiem czosnku, lekko posól i popieprz.
Liście szpinaku umyj pod gorącą wodą, by lekko zmiękły, osusz papierowym ręcznikiem i owiń liśćmi oba kawałki mięsa.
Tak przygotowane piersi owiń folia aluminiową i wsadżź do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na 25 minut lub ugotuj na parze.
Po upieczeniu odstaw na parę minut i podawaj.
Zdjęcie - Pierś kurczaka w liściach szpinaku nadziewana gorgonzolą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przepisy z tych kategorii

1

Pierożki z ciasta francuskiego…

napiecyku napiecyku
napiecyku

2

Sałatka porowa z awokado i szy…

Ewa Sidor Ewa Sidor
Moja kuchnia Malutka i reszta domu

Zupa tajska z mleczkiem kokoso…

Kulinarne przygody Gatity Kulinarne przygody Gatity
Kulinarne przygody Gatity

2

Pieczone udka z kurczaka

bazylia bazylia
Kuchnia Bazylii

1

Sałatka Cezar

burczymiwbrzuchu burczymiwbrzuchu
burczymiwbrzuchu

1

Sałatka z wędzonego kurczaka p…

mariwanna mariwanna
Obiad gotowy!

Przepisy z tych kategorii

4

Placuszki z kaszy gryczanej i…

Laura Laura
Cafe Babilon

1

Granola czekoladowo-pomarańczo…

Patyska Patyska
Smakołyki Alergika

1

Zimowa minestrone z ciecierzyc…

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Zupa cebulowa. Bo tak. I przyp…

mollisia mollisia
Walka w kuchni

Marchewka w sałatce, marchewka…

Amber Amber
Kuchennymi drzwiami

Serniczki mascarpone z nutą po…

Aleglodomorek Aleglodomorek
Aleglodomorek