Pierś kurczaka w liściach szpinaku nadziewana gorgonzolą

Zdjęcie - Pierś kurczaka w liściach szpinaku nadziewana gorgonzolą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przepyszna improwizacja ze szpinakiem – tym razem w towarzystwie kurczaka i kremowej gorgonzoli… Polecam!

SKŁADNKI:
2 duże piersi kurczaka
2 grube plastry gorgonzoli (użyłam dolce)
ok.6 dużych liści szpinaku
sól, pieprz
1 ząbek czosnku

Piersi kurczaka umyj, osusz i natnij wzdłuż (nie do końca)tworząc kieszonkę. W kieszonkę włóż plastry gorgonzoli. Pierś kurczaka natrzyj ząbkiem czosnku, lekko posól i popieprz.
Liście szpinaku umyj pod gorącą wodą, by lekko zmiękły, osusz papierowym ręcznikiem i owiń liśćmi oba kawałki mięsa.
Tak przygotowane piersi owiń folia aluminiową i wsadżź do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na 25 minut lub ugotuj na parze.
Po upieczeniu odstaw na parę minut i podawaj.
Zdjęcie - Pierś kurczaka w liściach szpinaku nadziewana gorgonzolą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przepisy z tych kategorii

Risotto z ciecierzycą, marchew…

Olerek Olerek
ola-w-kuchni

2

Dyniowe kopytka

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

1

Knedle tyrolskie w rosole

Kulinarne pyszności Molki Kulinarne pyszności Molki
Kulinarne pyszności Molki

1

Polędwiczka wieprzowa zapiekan…

mopswkuchni mopswkuchni
Mops w kuchni

Pierś z kurczaka z przyprawą d…

kasiac kasiac
Posadzone i zjedzone

2

Ligawa w octowej marynacie

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

Przepisy z tych kategorii

Polędwiczka wieprzowa z farsze…

Iwona Iwona
Smakowity blog kulinarny

1

Placek lotaryński - Quiche lor…

kasiac kasiac
Posadzone i zjedzone

Polędwiczka w melasie

poezja-smaku poezja-smaku
Poezja Smaku

1

Gulasz wieprzowy z dynią

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

1

Golonka pieczona

MojeTworyPrzetwory MojeTworyPrzetwory
MojeTworyPrzetwory

1

Kotleciki z kaszy jaglanej i p…

Laura Laura
Cafe Babilon