Pierś kurczaka w liściach szpinaku nadziewana gorgonzolą

Zdjęcie - Pierś kurczaka w liściach szpinaku nadziewana gorgonzolą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przepyszna improwizacja ze szpinakiem – tym razem w towarzystwie kurczaka i kremowej gorgonzoli… Polecam!

SKŁADNKI:
2 duże piersi kurczaka
2 grube plastry gorgonzoli (użyłam dolce)
ok.6 dużych liści szpinaku
sól, pieprz
1 ząbek czosnku

Piersi kurczaka umyj, osusz i natnij wzdłuż (nie do końca)tworząc kieszonkę. W kieszonkę włóż plastry gorgonzoli. Pierś kurczaka natrzyj ząbkiem czosnku, lekko posól i popieprz.
Liście szpinaku umyj pod gorącą wodą, by lekko zmiękły, osusz papierowym ręcznikiem i owiń liśćmi oba kawałki mięsa.
Tak przygotowane piersi owiń folia aluminiową i wsadżź do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na 25 minut lub ugotuj na parze.
Po upieczeniu odstaw na parę minut i podawaj.
Zdjęcie - Pierś kurczaka w liściach szpinaku nadziewana gorgonzolą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przepisy z tych kategorii

Lekka sałatka na lato

Karolka Karolka
Przysmaki Karolki

Kwiaty cukinii pieczone

ulcik ulcik
Kuchnia na wzgórzu

2

Paluszki serowe w sosie koperk…

Ewa Sidor Ewa Sidor
Moja kuchnia Malutka i reszta domu

Grillowany oscypek z sosem tru…

zacisze kuchenne zacisze kuchenne
zacisze kuchenne

2

Ogórki faszerowane + film

Madzia111 Madzia111
Smakowite Dania

1

Tarta truskawkowa z mascarpone

Karolka Karolka
Przysmaki Karolki

Przepisy z tych kategorii

2

Naleśniki "Bolognese"

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Kiszone pomidory

Słodki-kompromis Słodki-kompromis
Słodki Kompromis

Lekka sałatka na lato

Karolka Karolka
Przysmaki Karolki

Bób gotowany z masłem

zacisze kuchenne zacisze kuchenne
zacisze kuchenne

Botwinkowa

Aleglodomorek Aleglodomorek
Aleglodomorek

Tarta szpinakowo-truskawkowa

bazylia bazylia
Kuchnia Bazylii