Pierś kurczaka pieczona w worku

Pierś kurczaka pieczona w  worku

Zdrowo, soczyście, z dużą ilością warzyw. Danie idealne do ryżu z patelni i słodko-kwaśnej surówki.

Pierś kurczaka pieczona w worku

Ilości nie podaję - zależy od tego, na ile osób robicie i ile sami jesteście w stanie zjeść ;)* pierś z kurczaka* świeże warzywa: marchew, cukinia, cebula, pomidor, por, pietruszka (korzeń lub natka)
* ulubione przyprawy, ja użyłam: pieprzu cayenne, czerwonej słodkiej papryki, rozmarynu

Warzywa opłukać, obrać i pokroić w kostkę lub większe kawałki. Pierś z kurczaka opłukać, oczyścić, pokroić w paski i obtoczyć w przyprawach. Wszystko razem zapakować do worka lub rękawa do pieczenia, zamknąć szczelnie klipsami.

Zdjęcie - Pierś kurczaka pieczona w  worku  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Pierś kurczaka pieczona w  worku  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Pierś kurczaka pieczona w  worku  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Piec wszystko około 40 min. w piekarniku nagrzanym do 180'C. Ja użyłam termoobiegu. Sporo zostało mi na następny dzień, więc podgrzałam w żaroodpornym naczyniu, obsypując dodatkowo parmezanem.

Zdjęcie - Pierś kurczaka pieczona w  worku  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Pierś kurczaka pieczona w  worku  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów