Pierożki tortellini ze szpinakiem i ricottą

Pierozki tortellini to szybki i prosty sposób na pyszny obiad. Ja przygotowałam danie z mięsnym tortellini, choć pewnie każde by się do tego nadawało i wspaniale współgrało ze szpinakiem. Idealne danie na szybki obiad. Polecam!
SKŁADNIKI:
250 g tortellini z szynką (u mnie z prosciutto crudo)
200 g świeżego szpinaku
1 ząbek czosnku
2 łyżki ricotty
2 łyżki startego parmezanu
sól i pieprz do smaku
Tortellini ugotuj al dente w lekko osolonym wrzątku.
NA patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy, wrzuć przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku i zeszklij. Następnie dodaj szpinak i dokładnie wymieszaj. Podduś chwilę, by szpinak „zwiędł”. Następnie posól i popieprz, zdejmij z ognia i dodaj ricottę. Wymieszaj do połączenia składników.
Szpinak nałóż na talerz, na nim poukładaj ugotowane tortellini.
Całość posyp startym parmezanem i natychmiast podawaj.
SMACZNEGO:)