PIEROGI Z SEREM I MALINAMI
            
O pierogach można dużo mówić, a jeszcze więcej ich zjeść.Dziś jemy pierogi z białym serem i malinami.Zapraszam więc do robienia i degustacji.
Składniki
Ciasto:
- 0,5 kg mąki pszennej
 - łyżka masła
 - szklanka gorącej wody
 - szczypta soli
 
- 0,5 kg białego półtłustego sera
 - cukier waniliowy
 - 2 żółtka
 
- śmietana
 - maliny
 
Połączyłam mąkę z miękkim masłem, szczyptą soli
i dolewałam powoli gorącą wodę.

Ugniatałam aż powstało miękkie ciasto na pierogi.

Cieniutko je rozwałkowałam i szklanką wykraiwywałam koła.
W misce rozgniotłam biały ser,dodałam żółtka i cukier waniliowy.Składniki wymieszałam.

Nakładałam łyżeczką ser na krążki ciasta.

Zlepiałam pierogi.

Wrzucałam je do gotującego się i posolonego wrzątku z odrobiną oliwy.Pierogi powinny wypłynąć na powierzchnię, wtedy je wyjmujemy.


Polałam je śmietaną i malinami.Można je posłodzić wedle smaku.Smakowały pysznie.Polecam i smacznego!

