Pierogi z mięsem

Pierogi z mięsem

farsz: pół kilograma mięsa wołowego z rosołu, kilka kawałków gotowanej marchewki, sól, pieprz, trochę rosołu

ciasto: woda ciepła (ok. 120 ml), 300 g mąki, dwie łyżki oleju, sól

Mięso z rosołu wyjąć i oczyścić z kostek, chrząstek i błon. Ostudzić i zmielić z marchewką. Dodać soli i pieprzu do smaku, wymieszać i dodać kilka łyżek rosołu do mięsa, tak by nie było suche i wiórowate. Nie wolno też przesadzić, by się nie rozpływało. Odstawić pod przykryciem.

Z mąki, wody i oleju oraz soli zagnieść ciasto pierogowe. Cienko rozwałkować i szklanką wykrawać krążki. Na krążki nakładać farsz mięsny i zalepiać dokładnie. Gotować w dużym garnku, wrzucając pierogi na osolony wrzątek. Powinny się gotować ok. 3 – 4 minuty - po wypłynięciu.

Podawać polane podsmażoną na oleju cebulką albo polane skwarkami.

Przepisy z tych kategorii

Łatwy stek teriyaki z grzybami…

Dzi Dzi
karmelowy

2

Grillowane kofty

mariwanna mariwanna
Obiad gotowy!

Szaszłyki z marynowanym stekie…

Dzi Dzi
karmelowy

Szybki strogonow wołowy

Dzi Dzi
karmelowy

2

Gulasz kataloński

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Saltimbocca

zacisze kuchenne zacisze kuchenne
zacisze kuchenne

Przepisy z tych kategorii

2

Grillowane kofty

mariwanna mariwanna
Obiad gotowy!

1

Duńskie klopsiki z zapiekanką…

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

1

Kotlety z ryżem duszone w młod…

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Filet z kurczaka z pieczarkami…

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

1

Pieczeń z dzika

mapik2705 mapik2705
Świat Domowej Kuchni

Kanapki z pulled pork w sosie…

Dzi Dzi
karmelowy