Pierogi z mięsem

Pierogi z mięsem

farsz: pół kilograma mięsa wołowego z rosołu, kilka kawałków gotowanej marchewki, sól, pieprz, trochę rosołu

ciasto: woda ciepła (ok. 120 ml), 300 g mąki, dwie łyżki oleju, sól

Mięso z rosołu wyjąć i oczyścić z kostek, chrząstek i błon. Ostudzić i zmielić z marchewką. Dodać soli i pieprzu do smaku, wymieszać i dodać kilka łyżek rosołu do mięsa, tak by nie było suche i wiórowate. Nie wolno też przesadzić, by się nie rozpływało. Odstawić pod przykryciem.

Z mąki, wody i oleju oraz soli zagnieść ciasto pierogowe. Cienko rozwałkować i szklanką wykrawać krążki. Na krążki nakładać farsz mięsny i zalepiać dokładnie. Gotować w dużym garnku, wrzucając pierogi na osolony wrzątek. Powinny się gotować ok. 3 – 4 minuty - po wypłynięciu.

Podawać polane podsmażoną na oleju cebulką albo polane skwarkami.

Przepisy z tych kategorii

„Ruskie” ravioli z kremowym żó…

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

4

Chińskie pierożki Jiaozi gotow…

Iwona Iwona
Smakowity blog kulinarny

Pierogi z kurkami i pietruszko…

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

1

Pierogi z kurkami i ricottą

poezja-smaku poezja-smaku
Poezja Smaku

Pierogi z jagodami i serkiem m…

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

3

Pierogi z mięsem

Okurrrka Okurrrka
O kurrrka!

Przepisy z tych kategorii

Kurczak po syczuańsku

Tyna Tyna
In cooking we trust

Burgery z kaczki

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

Kawowy schab z ananasem

Patyska Patyska
Smakołyki Alergika

Obiady czwartkowe #13: Wiśniow…

burczymiwbrzuchu burczymiwbrzuchu
burczymiwbrzuchu

2

Pieczeń z indyka na kanapkę

Wszędobylskie Wszędobylskie
Wszędobylskie

1

Maślankowe udka z piekarnika

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit