Pierogi z mięsem

Pierogi z mięsem

farsz: pół kilograma mięsa wołowego z rosołu, kilka kawałków gotowanej marchewki, sól, pieprz, trochę rosołu

ciasto: woda ciepła (ok. 120 ml), 300 g mąki, dwie łyżki oleju, sól

Mięso z rosołu wyjąć i oczyścić z kostek, chrząstek i błon. Ostudzić i zmielić z marchewką. Dodać soli i pieprzu do smaku, wymieszać i dodać kilka łyżek rosołu do mięsa, tak by nie było suche i wiórowate. Nie wolno też przesadzić, by się nie rozpływało. Odstawić pod przykryciem.

Z mąki, wody i oleju oraz soli zagnieść ciasto pierogowe. Cienko rozwałkować i szklanką wykrawać krążki. Na krążki nakładać farsz mięsny i zalepiać dokładnie. Gotować w dużym garnku, wrzucając pierogi na osolony wrzątek. Powinny się gotować ok. 3 – 4 minuty - po wypłynięciu.

Podawać polane podsmażoną na oleju cebulką albo polane skwarkami.

Przepisy z tych kategorii

Ravioli z dynią.

kulinarne_podroze kulinarne_podroze
Kulinarne podróże

2

Pieczone pierożki ze szpinakie…

KuraDomowa KuraDomowa
Smacznie Zdrowo Tanio

4

Pieczone pierożki z mąki orki…

figmara figmara
figowe smaki

Czarne ravioli z bobem

Ewa Sidor Ewa Sidor
Moja kuchnia Malutka i reszta domu

1

Pierogi ruskie

mariwanna mariwanna
Obiad gotowy!

2

Pierogi z dorszem

figmara figmara
figowe smaki

Przepisy z tych kategorii

2

Pierogi górskie z bryndzą i os…

zacisze kuchenne zacisze kuchenne
zacisze kuchenne

Pierogi z jagodami

A_SE A_SE
Shabbyeat

8

Kopytka

Ostra Na Słodko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko

4

Empanadas z białym winem i war…

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

Ravioli z karmelizowaną gruszk…

Aleglodomorek Aleglodomorek
Aleglodomorek

5

Chrupiące, pieczone pierożki n…

Wedelka Wedelka
Kuchenne wzloty i upadki młodej mężatki