Pierogi z kapusty i pieczarkami

Pierogi z kapusty i pieczarkami

Ulubione pierogi mojego męża robię je nie tylko na święta, czasem zamrażam ale najlepiej lubię ugotowane i podsmażone takie lekko chrupiące :-)

CIASTO PIEROGOWE

0,5 kg. KAPUSTY KISZONEJ

0,5 kg. PIECZAREK

SZCZYPTA SOLI I PIEPRZU

Pieczarki umyć, pokroić na małe kawałki i usmażyć – posiekać nożem kapustę również (jeśli kapusta jest mocno kwaśna przepłukać wodą i odcisnąć.

Następnie przyprawić farsz i przesmażyć na patelni i zostawić do ostygnięcia . Można robić ale najlepiej jest zostawić na kilka godzin by się przegryzło . Wychodzi ok. 55 sztuk (można zamrażać, a potem wrzucać na gorącą i gotować do po wypłynięciu jeszcze chwilkę . Ja mrożę ugotowane pierogi.

Zdjęcie - PIEROGI Z KAPUSTA I PIECZARKAMI   - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów