Pierogi leniowe w wersji light

Pierogi leniowe w wersji light

Zdjęcie - Pierogi leniowe w wersji light - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - Pierogi leniowe w wersji light - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Pierogi leniwe w wersji light? Czy to możliwe? Oczywiście, że tak! Uwielbiam leniwe i oczywiście najlepsze są takie w typowym barze mlecznym z cukrem i masełkiem, ale jak chcemy zdrowo i dietetycznie się odżywiać to te pierogi są naprawdę bardzo smaczną alternatywą. Spróbujcie sami i oceńcie. Ja gorąco polecam :)

SKŁADNIKI:
250 g chudego twarogu (najlepiej, gęstego mielonego - ja użyłam ZOTT 0%)
1 jajko
2 łyżki otrębów pszennych
Jogurt bezcukrowy do polania pierogów

Twaróg dokładnie wymieszaj z jajkiem i otrębami. Odstaw na 10 minut.
W garnku zagotuj wodę. Mokrymi rękami formuj kulki i wrzucaj na gotująca wodę. Gdy pierogi wypłyną wyjmuj delikatnie łyżką cedzakową.
Podawaj z jogurtem.


Zdjęcie - Pierogi leniowe w wersji light - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów