Pieczony schab z żurawiną

1 kg schabu

kandyzowana żurawina

czerwona papryka w proszku

czerwony pieprz

sól

4 listki laurowe

kilka ziarenek ziela angielskiego

2 ząbki czosnku

 

 

Mięso włożyć do garnka. Zalać przegotowaną, ostudzoną wodą, dodać listki laurowe, ziele angielskie, rozgnieciony czosnek i sporą część soli. Odstawić do lodówki na 24 godziny lub więcej.

Po wyjęciu z lodówki schab natrzeć czerwoną papryką i solą. Za pomocą szpikulca przez środek mięsa, zrobić otwór i nafaszerować żurawiną.

Mięso włożyć do naczynia żaroodpornego z odrobiną oleju. Piec w nagrzanym piekarniku w temp. około 190st. Mięso należy co jakiś czas polewać wytworzonym sosem. Pod koniec pieczenia, posypać czerwonym pieprzem.

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Pieczony schab z żurawiną - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Pieczony schab z żurawiną - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

W odsłonie świątecznej:

 

 

Zdjęcie - Pieczony schab z żurawiną - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Pieczony schab z żurawiną - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

Przepisy z tych kategorii

1

Kotlety z karkówki, panierowan…

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

Golonka w piwie z ziemniakami…

bazylia bazylia
Kuchnia Bazylii

2

Karkówka pieczona w sosie - na…

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

2

Schab duszony w keczupie z ceb…

Małgorzata Małgorzata
Codzienna kuchnia niecodzienna

5

Bitki wieprzowe w sosie własny…

Ostra Na Słodko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko

2

Polędwiczka wieprzowa z wolnow…

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary