Pieczony schab z żurawiną

1 kg schabu

kandyzowana żurawina

czerwona papryka w proszku

czerwony pieprz

sól

4 listki laurowe

kilka ziarenek ziela angielskiego

2 ząbki czosnku

 

 

Mięso włożyć do garnka. Zalać przegotowaną, ostudzoną wodą, dodać listki laurowe, ziele angielskie, rozgnieciony czosnek i sporą część soli. Odstawić do lodówki na 24 godziny lub więcej.

Po wyjęciu z lodówki schab natrzeć czerwoną papryką i solą. Za pomocą szpikulca przez środek mięsa, zrobić otwór i nafaszerować żurawiną.

Mięso włożyć do naczynia żaroodpornego z odrobiną oleju. Piec w nagrzanym piekarniku w temp. około 190st. Mięso należy co jakiś czas polewać wytworzonym sosem. Pod koniec pieczenia, posypać czerwonym pieprzem.

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Pieczony schab z żurawiną - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Pieczony schab z żurawiną - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

W odsłonie świątecznej:

 

 

Zdjęcie - Pieczony schab z żurawiną - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Pieczony schab z żurawiną - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

Przepisy z tych kategorii

3

Żeberka wieprzowe w sosie włas…

bazylia bazylia
Kuchnia Bazylii

7

Karkówka w herbacie

Ostra Na Słodko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko

6

Schabowe roladki z boczkiem i…

Baladynka Baladynka
Na słodko lub wytrawnie

26

Łopatka pieczona

ugotujmyto.pl ugotujmyto.pl
Ugotujmy To...

9

Karkówka w sosie piwnym z żur…

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

15

Schabowe roladki z kapustą i p…

poezja-smaku poezja-smaku
Poezja Smaku