Pieczony schab z żurawiną

1 kg schabu

kandyzowana żurawina

czerwona papryka w proszku

czerwony pieprz

sól

4 listki laurowe

kilka ziarenek ziela angielskiego

2 ząbki czosnku

 

 

Mięso włożyć do garnka. Zalać przegotowaną, ostudzoną wodą, dodać listki laurowe, ziele angielskie, rozgnieciony czosnek i sporą część soli. Odstawić do lodówki na 24 godziny lub więcej.

Po wyjęciu z lodówki schab natrzeć czerwoną papryką i solą. Za pomocą szpikulca przez środek mięsa, zrobić otwór i nafaszerować żurawiną.

Mięso włożyć do naczynia żaroodpornego z odrobiną oleju. Piec w nagrzanym piekarniku w temp. około 190st. Mięso należy co jakiś czas polewać wytworzonym sosem. Pod koniec pieczenia, posypać czerwonym pieprzem.

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Pieczony schab z żurawiną - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Pieczony schab z żurawiną - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

W odsłonie świątecznej:

 

 

Zdjęcie - Pieczony schab z żurawiną - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Pieczony schab z żurawiną - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

Przepisy z tych kategorii

1

Golonka pieczona

MojeTworyPrzetwory MojeTworyPrzetwory
MojeTworyPrzetwory

2

Roladki z karkówki z szynką i…

kasiac kasiac
Posadzone i zjedzone

8

Karkówka na słodko-kwaśno

kasandraa6 kasandraa6
Magia w kuchni

1

Żeberka w słodkiej pomidorowej…

aronia aronia
Wiem co jem

1

Karkówka ze śliwkami i cynamon…

ugotujmyto.pl ugotujmyto.pl
Ugotujmy To...

4

Gulasz z karkówki

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog