pieczony pstrąg w glazurze z miodu i musztardy żurawinowej

pieczony pstrąg w glazurze z miodu i musztardy żurawinowej
Pstrąg to chyba jedna z moich ulubionych rybek. Łatwa w przygotowaniu, dostępna i zawsze bardzo dobra. Zarówno pieczona w folii, na grillu z dodatkami lub bez. Pycha.

Pieczony pstrąg w glazurze z miodu i musztardy żurawinowej
  • 2 ładne wypatroszone pstrągi
  • chilli w proszku
  • 2 łyżki miodu
  • 1 łyżka musztardy żurawinowej
  • tymianek suszony
  • sól morska
  • oliwa
  • cytryna
Zdjęcie - pieczony pstrąg w glazurze z miodu i musztardy żurawinowej - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiW miseczce wymieszałam miód, musztardę, sok z połowy cytryny i tymianek. Pstrągi skropiłam oliwą, natarłam solą, posypałam chilli. Do środka rybki włożyłam plasterki cytryny i trochę soli. Ułożyłam w naczyniu do zapiekania i polałam glazurą, piekły się 30 minut w 180 stopniach

Kategorie przepisów