Pieczony dorsz


Dziś znalazłam trochę czasu, żeby zamieścić nowo przetestowane przepisy.
Oba są bardzo szybkie w przygotowaniu i przepyszne. Połówek był zachwycony obiema potrawami, w związku, z czym wchodzą na stałe do naszego jadłospisu.

Przepisy na obie potrawy podam wg proporcji, jakich ja użyłam.

Zdjęcie - Pieczony dorsz - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Pieczony dorsz wg Rachel Ray:

Składniki na 2 osoby:
2 kawałki filetu z dorsza
3 łyżki bułki tartej
1 łyżka natki pietruszki
Oliwa
Sól, pieprz
1/3 łyżeczki czosnku granulowanego ( w oryginale świeży)
1/3 łyżeczki drobno startej skórki z cytryny

Przygotowanie:
Nagrzałam piekarnik do 180 st C. Na talerzu wymieszałam: bułkę tartą, natkę, czosnek, skórkę cytrynową, sól i pieprz. Formę żaroodporną posmarowałam oliwą. Każdy z filetów posmarowałam po 1 stronie odrobiną oliwy i zanurzyłam w bułce tartej. Następnie ułożyłam w naczyniu. Zostało mi trochę bułki, więc posypałam nią jeszcze raz rybę.
Piekłam około 15 min. Pyszna wyszła.

Przepisy z tych kategorii

1

Łosoś z patelni. Z masłem i pi…

kulinarne_podroze kulinarne_podroze
Kulinarne podróże

1

Dorada z koprem włoskim

MamaBartka MamaBartka
Moja Kuchnia

1

Jajka faszerowane i panierowan…

ulcik ulcik
Kuchnia na wzgórzu

Sałatka z trzech kolorów papry…

Wszędobylskie Wszędobylskie
Wszędobylskie

Szparagi w sosie vinaigrette

Samantha Samantha
kulinarny blog samanthy

Bazyliowe jajka

Antenka Antenka
Smaczny Kąsek

Przepisy z tych kategorii

Jajka faszerowane curry

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Jajka faszerowane z rzeżuchą

Ali Ali
Pieczenie chleba i inne przepisy

Jajka w pomidorach

A_SE A_SE
Shabbyeat

3

Jajka faszerowane tatarem z wę…

Nakryty Stoliczek Nakryty Stoliczek
Nakryty Stoliczek

Biała kiełbasa z jajkami

A_SE A_SE
Shabbyeat

3

Jajka bazyliowe

poezja-smaku poezja-smaku
Poezja Smaku