Pieczone ziołowe ziemniaczki

Pieczone ziołowe ziemniaczki

Smaczne aromatyczne ziemniaczki podaje je często do rybki ale i nie tylko szybko się pieką i na pewno lepsze od kupnych frytek polecam

Zdjęcie - PIECZONE ZIOŁOWE ZIEMNIACZKI   - Przepisy kulinarne ze zdjęciami


1 kg ZIEMNIAKÓW

1 ŁYŻKA MUSU CZOSNKOWEGO

1 ŁYŻECZKA SOLI MORSKIEJ

1 ŁYŻKA PAPRYKI SŁODKIEJ

1 ŁYŻKA PAPRYKI OSTREJ

1 ŁYŻKA SUSZONEGO OREGANO

1 ŁYŻKA SUSZONEJ BAZYLII

1 ŚWIEŻA PAPRYCZKA CHILI

2 ŁYŻKI OLIWY Z OLIWEK


Ziemniaki obrać umyć i pokroić w kostkę włożyć do wody i odstawić, wszystkie przyprawy (porucz musu czosnkowego i papryczki chili )wsypać do moździerza i utrzeć na puszek. Ziemniaki opłukać kilkakrotnie aby wypłukać skrobię- osuszyć. Do ziemniaczków dodać mus czosnkowy , wymieszać i dodać resztę przypraw oraz pokrojoną drobniutko papryczkę chili. Wymieszać wszystko i wrzucić na blaszkę polać delikatnie oliwą z oliwek – wstawić do nagrzanego piekarnika piec ok. 30 minut . Pieczenie zależy dużo od piekarnika i wielkości ziemniaków.

Zdjęcie - PIECZONE ZIOŁOWE ZIEMNIACZKI   - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Wydrukuj przepis

Kategorie przepisów