Pieczone żeberka

70 dag żeberek wieprzowych

2 cebule

listki laurowe

ziele angielskie

sól, pieprz

czerwona papryka

olej

 

 

Mięso umyć, pokroić na mniejsze porcje. Natrzeć solą, pieprzem, czerwoną papryką. Dodać listki laurowe, ziele angielskie i zalać olejem. Cebulę obrać, pokroić w plastry. Obłożyć żeberka z każdej strony cebulką, przykryć pokrywką, wstawić do lodówki na kilka godzin.

Piec w naczyniu żaroodpornym około godziny w temp. 170 st. Co jakiś czas można polać sosem, który uzyskamy podczas pieczenia.

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Pieczone żeberka - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przepisy z tych kategorii

1

Schab duszony w keczupie z ceb…

Małgorzata Małgorzata
Codzienna kuchnia niecodzienna

2

Bitki wieprzowe w sosie własny…

Ostra Na Słodko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko

1

Polędwiczka wieprzowa z wolnow…

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

3

Żeberka teriyaki

kolorowo-torcikowo kolorowo-torcikowo
kolorowo-torcikowo

1

Golonka pieczona

MojeTworyPrzetwory MojeTworyPrzetwory
MojeTworyPrzetwory

3

Roladki z karkówki z szynką i…

kasiac kasiac
Posadzone i zjedzone