pieczona biała kiełbaska

Naszła mnie ostatnio ochota na pieczoną białą kiełbasę. Ochota tak okropna, że wracając z pracy "modliłam się" żeby była w osiedlowym sklepie. Była. Zjedliśmy na kolację.
Pieczona biała kiełbasa
Każdą kiełbaskę należy nakłuć widelcem w kilku miejscach aby nie popękała. Kiełbasę zalewam wrzątkiem i następnie gotuję 10 minut. Wyjmuję z wody, smaruję olejem i piekę do zrumienienia z każdej strony. Kiedy kiełbasa jest już rumiana smaruję ją mieszaniną żurawiny, chrzanu i miodu i zapiekam ok 10 minut. Pycha.
Pieczona biała kiełbasa
- 6 kawałków surowej białej kiełbasy
- 1 łyżka miodu
- 2 łyżeczki chrzanu śmietankowego
- 4 łyżki żurawiny (ja miałam żurawinę z gruszkami własnej roboty)
- olej
