Pieczeń ze schabu

Nadmiar mięsa w lodówce? Nie problem:) Podam dzisiaj przepis na pieczeń ze schabu. Rozpływa się w ustach i jest lepsza od nie jednej ''szynki wiejskiej" jaką serwują sklepy.
Pieczeń ze schabu
1 kg schabu
garść soli
liście laurowe
pieprz ziarnisty
czosnek
papryka słodka
cebula
Schab wkładamy do gara z zimną wodą i liściem laurowym. Zasypujemy garścią soli i wkładamy na 2 doby do lodówki. W 3 dobie zagotowujemy nową wodę w garze i wrzucamy schab. Gotujemy na ''wolnym ogniu" 30 minut. Po wyjęciu z wody schab, nacieramy startym czosnkiem, papryką słodką, pieprzem. Na wierzch układamy pokrojoną w plastry cebulę i zawijamy w folię aluminiową. Kładziemy dodatkowo do naczynia żaroodpornego i pieczemy 90 minut w 180st.
Można podawać na ciepło i zimno.